(TV KOMENTAR) Aleš Primc: “Če nimaš pravice do življenja, ti tudi vse druge pravice nič ne pomagajo!”

0
369
Aleš Primc (Foto: Matic Štojs Lomovšek)

Aleš Primc je v tokratnem komentarju na Novi24tv najprej povabil na Pohod za življenje, ki bo JUTRI ob 10. uri, v Ljubljani na Prešernovem trgu. Ljudi je povabil, da se zberejo ob 9.30 pred Prešernovim spomenikom na Tromostovju.

 

“Tisti, ki ste že bili na pohodu za življenje veste, da je to en čudovit vesel dogodek. Lansko leto nas je bilo več kot 5 tisoč,” pove Primc in doda, da se pohoda ne ustrašit, saj gre samo za dobre pol ure počasnega pohoda po Ljubljani.

Primc se dotaknil tudi dnevno-političnih tem in grajal neaktivnost slovenskih državljanov, ki se ne uprejo proti škodljivi vladi. “Iz dneva v dan se kaže škodljivo delovanje vlade Zorana Jankoviča in največjih medijev. Samo poglejte kaj se dogaja na RTV, ki so ga okupirali skrajni levičarji, pa kako se počasi odpravljajo posledice poplav in kako zamuja pomoč ljudem. Ob tem pa delimo milijone in milijone evrov svojim političnim podpornikom v tako imenovanih nevladnih organizacijah. Vse se drži plače pa ne rastejo. Vlada se je zdaj celo odločila da celo odločila, da tudi družinskih prejemkov otroški dodatke tako naprej ne bo usklajevala z inflacijo. Ljudje to vidimo in smo upravičeno nezadovoljni ker zaskrbljeni zato šimfamo, se grenimo in jamramo, doma v službi, v družbi, za šankom, skratka povsod. Kaj pa naredimo? Večinoma bolj ali manj, nič.

“Vsaka slaba vlada si želi točno takih ljudi, ki nič ne naredijo, tudi če malo jamrajo. Ker potem oni lahko delajo točno kar hočejo,” opozarja Primc. Še enkrat je pozval, da se ljudje udeležijo mirnih in kulturnih protestov in s tem vladi, Jankoviču, medijem in vsej Sloveniji na učinkovit način pokažejo, da se ne strinjajo s tem kar delajo. Več kot nas je, močnejše je sporočilo in prej bodo spremembe na boljše.

Razložil je zakaj se že petič organizira Pohod za življenje. “Ker se ljudje sploh ne zavedamo kako velik dar je to, da smo živi. Hvaležni smo lahko mamam in očetom, da so nam podarili življenje, ampak jim tega nikoli ne povemo. Za to so prazniki, in to je v prvi vrsti praznih življenja. Pohodi za življenje so že v 60 državah po svetu. Organizirali pa so se zato, ker ljudem po svetu ni v redu, da vsako leto umre na milijone nerojenih otrok.” 

Vsako leto na svetu umre 120 milijonov ljudi. Od tega jih 60 milijonov umre kot žrtev splava. Polovica jih je torej žrtev medicinske smrti nerojenih otrok, torej je to najbolj pogosta smrt na svetu. V svetu, kjer je največ govora o človekovih pravicah.

Katera pravica je bolj temeljna od pravice do življenja, se sprašuje Primc? “Nobena”, zaključi in dodaja, “če nimaš pravice do življenja, ti tudi vse druge pravice nič ne pomagajo. Gre za najbolj temeljno pravico, ki pa je marsikomu poteptana.” Opozori, da je v Sloveniji taka pravica odvzeta 20-odstotkov vsake generacije. Veliko ljudem se to zdi čisto v redu. Marsikomu pa ne. Zato pohod za življenje Pohodov za življenje se udeležuje veliko mladih in tudi cele družine.

Stiska glavni razlog za splav
Družba in zdravniki danes zavajajo otroke kot da je splav nekaj čisto neproblematična, da smo za življenje. Stiske zaradi nezaželene nosečnosti so glavni razlog za splav. Zaradi tega trpijo mnoge celo življenje. Poleg nerojenega otroka so žrtve poleg otroka tudi mame in očetje, sestrice, bratci, stare mame in stari očetje. Zato Primc opozarja, da tisti, ki so proti splavu, a obsojajo mame in očete, na shodu niso dobrodošli.

Poleg tega se je Primc dotaknil še Zakona o evtanaziji, rekoč da gre za zakon o medicinski zastrupitvi bolnih in ostarelih, ki bo že ta mesec v Državnem zboru. Vlada noče urediti zdravstva, zato želi čim več bolnih in starejših pahniti v smrt. Pohod za življenje bo tako tudi shod proti evtanaziji.

“Nova24TV je odlična televizija! Ste videli Borisa? Superman! Še enkrat čestitke za svetovni rekord. Nova24TV je najbolj verodostojen vir informacij, zato čimprej darujte svoj mesečni dar za Novo24,” pravi Primc. Omenil je še posebno številko Demokracije o Jankovićevem “drekovodu”, ki jo zelo priporoča. Tudi tukaj bodo kot pravi Janez Janša leteli bumerangi.

Na koncu je Primc še enkrat vse povabil na sobotni Shod za življenje.

I. K. / Nova24tv.si