Minulo soboto je v Dupleku potekal tradicionalni družinski dan SDS

0
294
(Foto: SDS)

V soboto je v Dupleku potekal tradicionalen Družinski dan SDS, ki se ga je kljub slabemu vremenu udeležilo izjemno veliko članov in simpatizerjev stranke SDS, tako da je šotor skorajda pokal po šivih, mize so se šibile pod dobrotami, najmlajši so na svoj račun prišli z zanimivimi srednjeveškimi igrami, oblekli so se lahko celo v srednjeveška oblačila, ali pa si poslikali obraz in se za en dan spremenili v njihove najljubše junake.

 

Prireditev se je začela s slovensko himno, ki jo je zapela Stela Sofia, in s pozdravom predsednika OO SDS Duplek gospoda Vlada Kohneta. Nato je zbrane nagovoril tudi župan občine Duplek Mitja Horvat, ki je dejal, da je lepo videti tako napolnjen šotor in da je vesel da je stranka SDS družinski dan pripravila v Dupleku, ki se, kot je poudaril, trudi in mu uspeva biti občina prijazna do občanov in družin. Nagovor je končal z besedami, da smo vsi zbrani, del rumeno-modre družine, saj so to tudi barve dupleške zastave: »Občina Duplek je in vedno bo rumeno-modra, vedno imate tukaj svoj dom.«

Nato je o tem, kako katoliška cerkev razmišlja o družini, spregovoril župnik mariborske nadškofije, novomašnik Klemen Gartner. Kot je dejal, je Bog, preden je ustvaril župnike, preden je ustvaril evharistijo, ustvaril družino, kot skupnost moškega in ženske, Adama in Eve, za blagor obeh zakoncev in za nadaljevanje človeškega rodu. Kot je dejal pa nastopi težava, ko se vse več ljudi, celo tistih znotraj cerkve, s tem ne strinja več najbolj. Ob Družinskem dnevu SDS je zbranil predstavil dokument, ki ga je letos izdala katoliška cerkev, ki želi spodbude družine postaviti na tri temlje. Prvi temelj je ukvarjanje z družinami samimi, stati družinam ob strani, drugi temelj je, da se morajo katoliške vzgojno-izobraževalne ustanove, na čelu z univerzami, ki je Slovenija sicer nima, povezati v podpori raziskovanju, torej akademskemu utemeljevanju družine kot tradicionalne vrednote družbe. Tretji temelj pa je, da mora skupnost katoličanov odločevalcem na politični ravni iz prvih dveh temeljev ponuditi izvirne rešitve, ki jih zaradi argumentacije, če so zdravih in dobrih misli, ne bodo mogli zavrniti.

Nadaljevanje TUKAJ.