Ukrajina: V Mariupolu je umrla ranjena nosečnica. Tudi njen nerojeni otrok ni preživel.

0
609
Ranjena nosečnica in otrok nista preživela (Foto vir: Telegram)
Porodnica, ki je bila v ruskem zračnem napadu na porodnišnico v Mariupolu hudo ranjena, je umrla. To je na Facebooku poročala Asya Dolina, novinarka Glasa Amerike. Dolyna je opozorila, da je to informacijo potrdil fotograf Jevgenij Maloletka, ki je tisti dan naredil fotoreportažo s kraja dogodka.
“Prva nosečnica z video/foto poročili z mesta bombardiranja otroške bolnišnice št. 3 v Mariupolu (porodnišnica), tista, ki so jo prenesli na nosilih, ni preživela. Tudi njen nerojeni otrok ni preživel, « je dejal novinar. Druga porodnica, ki je trpela med obstreljevanjem bolnišnice – Marianna Podgurskaya – je rodila deklico. Spomnimo, da so Rusi terorizirali noseče dekle iz porodnišnice obleganega Mariupola. Obtožili so jo, da naj bi bila plačan model, vsi prizori z bombardirane porodnišnice pa fake news.
 
Vsi poskusi evakuacije in ljudi iz mesta Mariupol so doslej propadli zaradi obstreljevanja z ruske strani. Tudi nujno potrebne humanitarne pomoči jim niso mogli dostaviti. Prihaja celo do ugibanj, da je popolna blokada mesta posledica Putinovega osebnega ukaza:»Najtežje razmere imamo v Mariupolu. To je naša bolečina, naša žalost. Kaže da Putin osebno ne dovoli humanitarnega korodorja v to mesto in ne dovoli evakuacije iz njega. Na vprašanje, zakaj se to dogaja v Mariupolu, namreč ni drugega odgovora! Na žalost je to izgleda osebni ukaz predsednika Ruske federacije,« je dejal Vadym Denisenko, svetovalec ministra za notranje zadeve Ukrajine.

 
Danes sicer poteka še en poskus evakuacije iz obleganega mesta Mariupol, ki je brez ogrevanja, vode in elektrike v praktično zimskih razmerah (ponoči se temperatura spusti do -8 stopinj) že veliko preveč časa. Medtem je bilo med obstreljevanji mesta Mariupol ubitih že več 2500 meščanov, ki jih pokopavajo kar v skupne grobove. Humanitarna katastrofa je vse večja, sorodniki ljudi, ki so ujeti v mestu Mariupol, so brez stikov z njimi že veliko dni, in se bojijo, da bodo ljudje v Mariupolu začeli množično umirati.
Do sedaj je bilo v Ukrajini zaradi ruskih obstreljevanj civilnih objektov in direktnih napadov na civiliste ubitih že 90 otrok, 100 pa je bilo ranjenih.
 
Vir: UNIAN