Uspešno bilateralno srečanje ministrice Kustec z italijanskim ministrom Bianchijem

0
403
Bologna (Photo: MIZŠ)

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se je včeraj v Bologni srečala z italijanskim ministrom za izobraževanje Patriziem Bianchijem.

Na uspešnem bilateralnem srečanju sta se ministra zavzela za vzpostavitev delovne skupine za sodelovanje na področju manjšinskega šolstva. »To je pomemben korak naprej, saj bomo skupaj naslovili odprta vprašanja in jih lahko sproti reševali,« je poudarila ministrica Kustec. Ustanovitev skupne delovne skupine je znak odličnega sodelovanja na bilateralni ravni, ki vodi v krepitev odnosov med državama. Tako ministrica Kustec kot minister Bianchi sta se zavzela tudi za krepitev nadaljnjega sodelovanja in intenzivnejšo izmenjavo izkušenj na različnih ravneh in področjih izobraževanja. Na bilateralnem srečanju sta se ministra dogovorila glede ureditve formalizacije postopka imenovanja vodje Urada za slovenske šole, s čimer bo urad dobil ustrezno mesto v okviru avtonomije manjšinskega šolstva.

Skupno sodelovanje na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja

Tako v Italiji kot v Sloveniji poteka premislek o reformi poklicnega in strokovnega izobraževanja. Zato sta se ministra dogovorila za okrepitev sodelovanja na strokovni ravni, v okviru katere bi pospešili izmenjavo dobrih praks, strokovnih razprav in mobilnost. »Na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja se soočamo tako v Sloveniji kot Italiji s podobnimi izzivi. Prepričana sem, da bomo skupaj prišli do številnih predlogov, ki jih bomo lahko nato umestili v naš šolski sistem,« je izpostavila ministrica Kustec.

Vir: gov.si