V Ljubljani že deseti zaključek programa Varno na kolesu

0
400
(Foto: Freepik)

Tudi letos se je več kot 10.000 učencev iz 140 osnovnih šol v sklopu programa Varno na kolesu preko zabavnih nalog spoznavalo s cestnoprometnimi predpisi. Osnovnošolci, ki so se najbolje odrezali pri kolesarskih nalogah, pa so šolam prislužili tudi nagrade, ki so jih podelili na 10. zaključni prireditvi, so sporočili organizatorji.

V razpisu A, namenjenemu učencem, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, je zmagala Osnovna šola Sveti Tomaž, ki je prejela denarno donacijo družbe Butan plin v višini 1000 evrov. Na drugem mestu so program zaključili učenci OŠ Olge Meglič, na tretjem pa OŠ Dolenja Nemška vas.

V razpisu B, namenjenemu učencem od 1. do 9. razreda, pa so zmagali učenci OŠ Heroja Janeza Hribarja, ki so prav tako prejeli denarno nagrado. Osnovna šola Miroslava Vilharja je zasedla drugo mesto, medtem ko so tretje mesto osvojili učenci Osnovne šole Ivanjkovci.

Nagrade za prve tri šole sta poleg organizatorja, družbe Butan plin, prispevala tudi AMZS in Zavarovalnica Triglav.

Posebno nagrado je za sodelovanje v obeh razpisih ter izvedbo kolesarskega športnega dne prejela tudi Osnovna šola Jurija Vege Moravče, ki si je prislužila naziv Ambasador trajnostne mobilnosti in denarno nagrado.

“Veseli smo, da se letos ponovno vračamo in na zaključni prireditvi gostimo učenke in učence ter se družimo s šolami. Zadnji dve leti to ni bilo mogoče v taki obliki, kljub vsemu smo razpis nadaljevali in ga tudi zaključili. Rezultati so primerljivi s tistimi, ki smo jih bili vajeni v času pred korono,” je ob zaključku letošnjega programa Varno na kolesu povedala vodja programa Tanja Medved.

Na zaključni prireditvi v ljubljanskem Koloseju se je danes zbralo približno 300 učencev, ki so prisluhnili skupini Bepop in si ogledali kolesarske vragolije ekipe Flow Ramps, najboljšim učencem pa so predstavniki sponzorjev podelili nagrade.

J.S., STA