V v Furlaniji – Julijski krajini: Kje in kako do tečajev slovenščine?

0
249
Zibanka z informacijami o tečajih slovenščine, ki jo je pripravil SLORI (Foto: SLORI)

Slovenski raziskovalni inštitut si že vrsto let prizadeva za promocijo znanja in rabe slovenskega jezika v Furlaniji – Julijski krajini. Zaradi povečanega povpraševanja po učenju slovenščine kot drugega jezika je SLORI tudi letos zbral aktualno izobraževalno ponudbo in pripravil promocijsko zgibanko o tečajih slovenščine za odrasle.

Zgibanka uporabnikom in uporabnicam omogoča pregled ponudbe tečajev slovenščine, ki so trenutno na voljo na poselitvenem območju slovenske narodne skupnosti v Italiji (na Tržaškem, Goriškem in Videmskem) ali na sosednjem obmejnem in širšem območju Slovenije. Zbrane so informacije o programih, ki potekajo v živo in na daljavo (po spletu).

Tečaji slovenščine se izvajajo na vseh stopnjah skupnega jezikovnega evropskega okvira: začetni, nadaljevalni in izpopolnjevalni (A1–C2). Podrobnejše informacije o razpisanih tečajih (o datumih začetka, urnikih, stopnjah in prijavnini) lahko zainteresirani pridobijo na spletnih straneh ali neposredno pri organizatorjih.

Zgibanka je v elektronski obliki dostopna TUKAJ,  tiskana različica pa bo v kratkem na voljo v številnih kulturnih, izobraževalnih in družabnih središčih na celotnem obmejnem območju dežele Furlanije – Julijske krajine.

C. R. SLORI