Vipavska škofijska gimnazija prejela 50.000 evrov donacije za trenutne potrebe

0
492
Škofijska gimnazija Vipav (Foto: FB ŠGV)

Podjetnik Ivo Boscarol in ravnatelj Škofijske gimnazije Vipava Vladimir Anžel sta danes podpisala donatorsko pogodbo v višini 50.000 evrov. Donacija bo namenjena trenutnim potrebam šole, ohranjanju kakovosti pouka brez združevanja oddelkov, posodobitvi naravoslovnih laboratorijev in nakupu komunikacijske tehnologije.

V avditoriju škofijske gimnazije so Boscarola pozdravili zaposleni šole, pomočnik ravnatelja Alojz Grahor je izpostavil zadovoljstvo nad višino donacije.

Po podpisu pogodbe je Boscarol na kratko predstavil svojo poslovno pot in razloge, da sta se ob prodaji večinskega deleža podjetja Pipistrel s hčerko odločila del kupnine vrniti lokalnemu okolju, iz katerega dejansko prihaja tudi največ zaposlenih v podjetju. Med prednostnimi nalogami v širšem lokalnem okolju je izpostavil nakup helikopterja za potrebe reševanja.

Z donacijo škofijski gimnaziji ustanovitelj podjetja Pipistrel sledi svojim življenjskim pogledom: graditi na dolgi rok in na tradicionalnih vrednotah, “kajti krize pridejo in gredo, pomembno je, da tudi v njih ohranjamo tradicionalne vrednote”. Ena izmed teh je tudi znanje, je dejal Boscarol in poudaril pomen sprememb na področju izobraževanja.

Cilj ni več učenje na pamet, informacije so le klik stran, zato je po njegovem mnenju najpomembneje mlade naučiti, kako priti do znanja in kako ga uporabiti za dobro. Prepričan je tudi, da je v današnjem svetu izjemnega pomena dobro promocija, zato je tretji del donacije namenil posodobitvi komunikacijske tehnologije na šoli, so še sporočili s škofijske gimnazije.

J.S., STA