Z razpisom do subvencioniranih šolnin za izobraževanje strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju

0
238
(Foto: Pexels)

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo javni razpis študijskih pomoči za subvencioniranje šolnin za nadaljnje izobraževanje strokovnih delavcev v študijskem letu 2023/24. Namenjen je subvencioniranju šolnin zaposlenim v javnih vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki so vpisani na določene študijske programe. Rok za prijavo je 15. november.

 

Predmet razpisa je subvencioniranje šolnin za nadaljnje izobraževanje strokovnih delavcev, zaposlenih v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki izvajajo javno službo. Prav tako je namenjen subvencioniranju šolnin zaposlenim v javnih zavodih, ki izvajajo vzgojno-izobraževalno delo v prilagojenem programu za predšolske otroke s posebnimi potrebami oziroma v posebnem programu vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami kot javno službo.

Na razpis se je mogoče prijaviti do 15. novembra. Nanj lahko kandidirajo strokovni delavci, ki so v študijskem letu 2023/24 vpisani na v razpisu navedene študijske programe oziroma program za izpopolnjevanje.

Do subvencioniranja šolnine so v skladu z določili razpisa upravičeni strokovni delavci, ki za namen financiranja šolnine študijskega programa niso prejeli sredstev s strani pravne osebe oziroma šolnina iz teh sredstev ni financirana v celoti. Če je kandidat za namen financiranja šolnine študijskega programa prejel sredstva s strani pravne osebe, se v skladu z namenom razpisa subvencija šolnine zmanjša tako, da seštevek dodeljene subvencije in že prejetih sredstev od pravne osebe ne presega šolnine za študijski program, so še zapisali na ministrstvu.

C. R., STA