Inštitut dr. Antona Korošca (INAK) 15. novembra sodeluje na največjem srečanju desnosredinskih think tankov v Bruslju

0
401
INAK (foto: Montaža Demokracija / Martens Centre)

Inštitut dr. Antona Korošca se bo udeležil 7. foruma Net@Work, največjega srečanja desnosredinskih političnih fundacij v organizaciji Wilfried Martens Centre for European Studies. Letni forum Martens Centra, ki tokrat poteka pod krovnim naslovom Obdobje negotovosti in priložnosti v EU (The Era of Uncertainty and EU Opportunity), bo potekal v torek, 15. novembra 2022, in bo pod eno streho združil inštitute, politike in uradnike EU, z namenom širše razprave o prednostnih nalogah domače in evropske politike.

V okviru dogodka se bo odvilo 9 panelnih razprav z govorci z vse celine, z namenom osvetliti ključne izzive, s katerimi se sooča Evropska unija. Inštitut dr. Antona Korošca bo sodeloval v prvem sklopu foruma z razpravo z naslovom Bo energetski krizi sledila prehranska kriza? (As the Energy Crisis Bites, is a Food Crisis Next?), ki se bo odvila med 13.30 in 14.30. Namen razprave, v kateri bodo sodelovali evropska poslanca iz skupine Evropske ljudske stranke (EPP) Franc Bogovič in Herbert Dorfmann ter direktorica za odnose z javnostmi pri CropLife Europe Emma Brown, je osvetliti vpliv energetske krize na prihodnost kmetijskega sektorja. Prenos v živo bo na voljo na spletni strani Martens Centra in njegovem YouTube kanalu pa tudi na Facebook strani Inštituta dr. Antona Korošca.

Kaj lahko pričakujete na letošnjem Net@Work:

• 1 dan

• 3 sklopi

• 9 panelnih razprav

• Odlična priložnost, da se poglobite v razpravo v živo o vprašanjih, ki so za vas in EU najpomembnejša!

Dogodek bo iz Bruslja prenašan v živo v sodelovanju z vsemi inštituti, ki sodelujejo na letošnjem forumu, to so poleg Inštituta dr. Antona Korošca (INAK – Slovenija) še Konrad Adenauer Stiftung (KAS – Nemčija), Politische Akademie (PolAk – Avstrija), TOPAZ (Češka), Luigi Sturzo Institute (ILS – Italija), Konstantinos Karamanlis Institute for Democracy (KKID-Grčija). ), Fundacija Tunega, Púčik, Tesár (NTPT – Slovaška), Hanns Seidel Stiftung (HSS – Nemčija), The Glafkos Clerides Institute (GCI – Ciper), Fundacija De Gasperi (FDG – Italija).

INAK