Začelo se je novo šolsko leto in to kar brez epidemioloških omejitev

0
310
(Foto: Freepik)

Za skoraj 195.000 učencev in okrog 79.000 dijakov se je včeraj začelo novo šolsko leto, ki se po treh neobičajnih šolskih letih, zaznamovanih z epidemijo, vrača v ustaljene tirnice. Pouk bo potekal v razredih, kjer stroka priporoča prezračevanje in samotestiranje v primeru simptomov. Ravnatelji naenkrat nimajo težav z razumevanjem navodil ministrstva.

Letošnja generacija šolarjev novo šolsko leto začenja brez omejitev, ki so veljale med epidemijo covida-19. Kljub temu ostajajo določeni ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa. Stroka priporoča redno prezračevanje šolskih prostorov in samotestiranje v domačem okolju. Slednje priporoča učencem s simptomi okužbe z novim koronavirusom in tistim, ki so bili v stiku z okuženo osebo. Za posameznika je na mesec na voljo deset brezplačnih testov za samotestiranje, ki jih lahko prevzamejo v lekarnah.

Da bodo učenci “šolsko leto začeli in zaključili v šoli” jih je minister za izobraževanje, znanost in šport Igor Papič zaprosil, da upoštevajo omenjene ukrepe in priporočila. Tokrat ravnatelji naenkrat niso imeli nobenih težav z razumevanjem navodil, ki jih je pripravilo ministrstvo sicer na podlagi tistih, ki jih je pripravilo ministrstvo pod prejšnjo vlado…

Prvi dan šole je vedno znova priložnost, da se voznike, otroke in starše spomni na pomembnost varnega in odgovornega obnašanja na cesti, ki otrokom omogoča varno pot v šolo.

J.S., STA