ZDA: Strelski pohod po univerzi v Michiganu

0
270
(Foto: Xinhua / STA)

V strelskem napadu na univerzi ameriške zvezne države Michigan so v ponedeljek zvečer umrli najmanj trije ljudje, še pet je bilo ranjenih, je sporočila lokalna policija. Napad se je zgodil v univerzitetnem kampusu v mestu East Lansing, strelec pa si je po napadu sodil sam, poročajo tuje tiskovne agencije.

Strelec, ki ga je policija opisala kot temnopoltega moškega nižje postave, je znotraj enega od poslopij univerze začel streljati nekaj po 20. uri po lokalnem času in ubil dva človeka, je povedal namestnik vodje policije v univerzitetnem kampusu Chris Rozman. Zatem se je peš odpravil v bližnjo stavbo, kjer je ubil še enega človeka.

Policija je v izjavi na Twitterju potrdila tri smrtne žrtve, še pet ljudi so prepeljali v bolnišnico. Nekateri izmed ranjenih so po besedah Rozmana v življenjski nevarnosti.

Več sto policistov in drugih predstavnikov varnostnih sil si je nato v kampusu prizadevalo zagotoviti varnost in identificirati ter prijeti osumljenca. Dotlej so vse študente in osebje pozvali, naj ostanejo na varnem.

Kmalu po polnoči je Rozman potrdil, da je domnevni strelec umrl pod lastnim strelom, nedaleč od kampusa.

Podrobnosti o žrtvah policija ne razkriva, prav tako zaenkrat še ne morejo reči, ali je imel napadalec povezave z univerzo. Niso pa bili v zadnjih tednih seznanjeni s kakršnimikoli grožnjami za tamkajšnjo skupnost, so še dodali.

Univerzo v Michiganu glede na podatke na uradni spletni strani obiskuje več kot 50.000 študentov. Celoten kampus se razteza na več kot 21 kvadratnih kilometrih.

Z. P. STA