Občina Ivančna Gorica načrtuje celovito prenovo OŠ Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični

0
266
(Foto: Občina Ivančna Gorica)

Občina Ivančna Gorica načrtuje celovito prenovo Osnovne šole Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični. V ta namen je že izbrala pogodbenika za izdelavo projektne dokumentacije, podjetje ARHI+, s katerim je župan Dušan Strnad v sredo tudi podpisal pogodbo. Šola bo dobila dodatne učilnice in druge prostore, še prej bo tudi celovito energetsko sanirana.

V okviru prenove v občini načrtujejo preureditev obstoječih in izgradnjo novih prostorov. Med drugim načrtujejo preureditev treh učilnic za odrom v avli šole in izgradnjo treh novih nad njimi. Dodatno načrtujejo še vsaj eno učilnico, tri kabinete in dva prostora za svetovalno službo. Povečali bodo zbornico, kuhinjo z jedilnico in garderobe ter zgraditi hodnik v 1. nadstropju, ki bo tri nove učilnice povezoval s starim delom šole.

Pogodba o izdelavi projekte dokumentacije, ki jo je s podjetjem ARHI+ podpisal župan, je vredna nekaj manj kot 43.000 evrov. Ko bo projektna dokumentacija urejena, bodo sledili pridobitev gradbenega dovoljenja, razpis za izbor izvajalca in sama prenova, katere začetek načrtujejo za pomlad prihodnjega leta.

Letos poleti namerava občina v šoli izvesti tudi celovito energetsko sanacijo šolskih prostorov in telovadnice. Zamenjati nameravajo okna in vrata, izolacijo podstrešja in sistem ogrevanja, kjer bo peč na kurilno olje nadomestila toplotna črpalka z geosondo. Predvidene je tudi vgradnja varčnih svetil in termostatskih ventilov.

Z. P., STA