Buenos Aires: učenci se vračajo v šolske klopi. Kako je s protokoli?

0
426
(Foto: Flickr)

Poleg tega, kar se dogaja v zvezni prestolnici, se v šolo vračajo tudi v provinci Mendoza, kjer je prisotnih 443.701 učencev. To sta prva dva okrožja v državi, ki sta začela šolsko leto 2022.

 

Ta ponedeljek se je pouk začel v mestu Buenos Aires in provinci Mendoza, ki sta bili prvi dve okrožji, ki sta začeli šolsko leto 2022, v katerih se je v učilnice vrnilo več kot 800.000 učencev.

V mestu Buenos Aires je približno 400.000 učencev na začetni in osnovni stopnji ponovno začelo s poukom, pri čemer so bili polno prisotni in odpravljeni protokoli, ki so bili uvedeni lani zaradi primerov pandemije koronavirusa.

Kar zadeva protokole, bo po eni strani v šolah odpravljen sistem mehurčkov, zato se pričakuje polna prisotnost v šolah, uporaba mask pa bo obvezna le za otroke od četrtega razreda osnovne šole naprej.

Poleg tega bodo učenci lahko uporabljali skupne šolske prostore, kot so igrišče, hodniki ali jedilnica v času kosila.

Pri vhodu v šole se ne bo več merila temperatura in vstop ne bo več stopničast, na hodnikih pa ne bo več obvezno označevati smeri prometa.

V primeru pozitivnega primera koronavirusa je treba izolirati le učence, ki so se okužili z boleznijo in imajo pozitiven bris, medtem ko učencem, ki so bili v tesnem stiku, ni treba zamuditi pouka.

V šolah v Buenos Airesu ne bo zdravstvenih kart za učence in učitelje, ki se bodo v šolo vrnili 2. marca, ko bodo začele delovati srednje šole.

Nazaj v šolo v Mendozi

V Mendozi se je ta ponedeljek v učilnice vrnilo 443.701 učencev vseh stopenj izobraževanja, ki so po podatkih vlade Mendoze v celoti obiskovali pouk in v novem šolskem letu opravili 190 dni pouka.

V zvezi s tem je vodja generalnega direktorata za šole dejal, da je veliko otrok, ki se z veseljem vrnejo v šolo, ki bo podobna tisti, ki se je spominjajo s šolo, v kateri se učenci resnično učijo, z več svobode in pedagoške kontinuitete.

Damian Ahlin

Vir: Cronica