Celjska občina bo na Škapinovi ulici prihodnje leto zgradila nov vrtec

0
533
Celje (Foto: Wikipedija)

Celjska občina bo zgradbo enote Čira čara vrtca Zarja v Škapinovi ulici, ki je bila zgrajena leta 1986 in je že dotrajana ter energetsko neustrezna, letos porušila. Na isti lokaciji pa bo prihodnje leto začela graditi nov, sodoben vrtec. Na igrišču vrtčevske enote Čira čara bodo izvedli tudi sanacijo onesnažene zemljine.

 

Kot so sporočili s celjske občine, do konca letošnjega šolskega leta ne bo nobenih sprememb, za prihodnje šolsko leto pa otrok v enoto Čira čara ne bodo vpisovali, ampak jih bodo prerazporedili v druge enote vrtca Zarja, pa tudi v enote drugih celjskih vrtcev.

V druge vrtčevske enote bodo 1. septembra premestili tudi otroke, ki so zdaj varovanci enote Čira čara in jeseni še ne bodo šli v šolo. Trenutno imajo v tej enoti štiri oddelke, v katerih je skupno 60 otrok. Predvidevajo, da bo večina otrok iz starejšega oddelka septembra že sedla v šolske klopi, tako da bo treba prerazporediti otroke treh oddelkov.

Trenutno je celjska občina v fazi pridobivanja projektne dokumentacije, za katero so v letošnjem občinskem proračunu rezervirali 50.000 evrov. Dinamika gradnje in ocenjena vrednost naložbe bosta znani šele potem, ko bo projektna dokumentacija izdelana. “Že zdaj pa lahko zatrdimo, da bo nova vrtčevska enota sodobna in zelo prijetna, tako da se bodo otroci v njej dobro počutili. Verjamemo, da bodo nove pridobitve v Škapinovi ulici veseli tudi njihovi starši,” so še navedli na celjski občini.

P.T., STA