Lahko greste na primer po otroške knjige ali na predstavo: Veljavnost BON21 je podaljšana do 30. junija 2022

0
435
(Foto: Mr. Music/stock.adobe.com)

Letošnji boni (BON21) predstavljajo eno od pomembnih oblik pomoči kulturnim in ustvarjalnim sektorjem pri odpravi negativnih posledic epidemije covida-19. Na Ministrstvu za kulturo zato pozivamo k podpori kulture z unovčenjem bonov.

 

Z unovčenjem bonov lahko vse do 30. junija 2022 podprete ustvarjalce, organizatorje in izvajalce koncertov, gledaliških, lutkovnih, cirkuških in kinematografskih predstav ter izobraževanj, izpopolnjevanj in usposabljanj na področju kulture in umetnosti (kot so tečaji igranja klavirja in drugih glasbil, petja, plesa, fotografije, šole risanja, igre in podobno). Poleg tega boste z unovčenjem bonov podprli tudi muzeje, knjigarne, botanične parke in galerije.

Za odrasle je vrednost bonov 100 eurov, za mladoletnike 50 evrov. Tako kot lanskoletni boni so tudi letošnji prenosljivi med najožjimi družinskimi člani. Koristi se jih lahko v celoti ali v več manjših zneskih ter pri različnih ponudnikih. Prejeli jih bodo vsi posamezniki, ki so na dan 30. junija 2021 imeli zabeleženo stalno bivališče v Sloveniji.

Vir: Gov.si