Ljubljana: Nedeljski Sejem na zraku

0
172
(Foto: STA)

V park Zvezda bodo knjige v nedeljo vabile na 9. knjižni Sejem na zraku. Letos sodeluje več kot 60 založb. Poleg stojnic s knjigami bo celodnevni dogodek vabil tudi sejemski oder, na katerem se bodo zvrstili branja in pogovori o knjigah ter uvodni in zaključni koncert. Če bo napovedan celodnevni dež, sejma ne bo.

Sodelujoče založbe so za sejem pripravile poseben izbor knjig s sejemskimi popusti, med njimi številne knjižne novosti. Založniki bodo tudi prisotni na svojih stojnicah ter na voljo za srečanja, pogovore in predstavitve knjig. Ob njihovih stojnicah bodo tudi potekala podpisovanja avtorjev in avtoric, je objavljeno na spletni strani Mestne občine Ljubljana (MOL).

Sejem se bo začel ob 9. 45 z uvodnim pozdravom vodje oddelka za kulturo MOL Mateje Demšič ter sejemsko glasbeno budnico ob 10. uri. Na jutranjem koncertu bo z bendom nastopil edinstveni trubadur, kantavtor, pripovedovalec in pesnik Tomaž Hostnik, prejemnik velike nagrade za najboljši šanson.

Za tuje obiskovalce bodo na eni izmed stojnic ponujali nabor prevodne literature slovenskih avtorjev.

Letošnji knjižni Sejem na zraku se bo končal s koncertom mlade kantavtorice Kiki, ki bo tokrat nastopila z bendom. Njena glasba na presečišču sanjavega popa, folka in elektronike, razgrinja mehke zvočne kulise, ki v občasno temačnih zvočnih gubah razkrivajo nežno, a samosvojo lepoto milozvočnih harmonij, so zapisali organizatorji.

Knjižni Sejem na zraku v parku Zvezda v deveti izvedbi organizirajo v pisarni Ljubljane, Unescovega mesta literature, v sodelovanju s skupnostjo založnikov.