Maistrovo mesto: Za novo osnovno šolo v Kamniku je MIZŠ prispevalo 2,3 milijona evrov

0
371
Izgradnja Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik (Foto: Občina Kamnik)

Vsako leto 29. marca se v Občini Kamnik poklonijo dediščini kamniškega rojaka, generala Rudolfa Maistra. Posebej slovesno bo danes popoldne, ko pripravljajo proslavo in podelitev občinskih priznanj. V enomesečnem obdobju številnih prireditev občina predstavlja tudi vrsto naložb, med njimi tudi novo OŠ Frana Albrehta Kamnik.

V rojstni hiši pesnika, generala in borca za severno mejo Rudolfa Maistra, ki se je v Kamniku rodil na današnji dan leta 1874, bo danes od 10. do 18. ure dan odprtih vrat.

Posebej slovesno ob prazniku občine pa bo popoldne, ko se bo ob 17. uri pred tamkajšnjo gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra začela proslava s položitvijo venca k spomeniku Rudolfa Maistra. Slavnostni govornik bo minister za obrambo Matej Tonin, v kulturnem programu pa bodo sodelovali častna enota in Orkester Slovenske vojske ter dijaki gimnazije. Ob 18. uri bo sledila slovesnost s podelitvijo občinskih priznanj v Domu kulture Kamnik.

Za novo osnovno šolo v Kamniku je MIZŠ prispevalo 2,3 milijona evrov.

Občina, ki šteje skoraj 30.000 prebivalcev in sodi med deset največjih v državi, je minulo leto sicer veliko sredstev namenila razvojnim projektom, med katerimi je kamniški župan Matej Slapar izpostavil dolgo pričakovan začetek gradnje nove Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik konec leta.

Nova šola, ki bo imela 32 učilnic in 18 kabinetov za učitelje, naj bi učence sprejela v šolskem letu 2023/24. Ocenjena vrednost naložbe znaša 18,8 milijona evrov, od tega bo 2,3 milijona evrov vložek ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

J.S., STA