Med s PCR-testi potrjenimi okužbami je delež okuženih osnovnošolcev najvišji!

0
467
(Foto: Freepik)
Glede na podatke Covid Sledilnika je v tem trenutku med s PCR-testi potrjenimi okužbami delež okuženih osnovnošolcev najvišji med vsemi starostnimi skupinami. Delež okuženih v tej starostni skupini sicer vseskozi niha, v začetku septembra je bil okoli desetodstoten, v zadnjem tednu pa narašča, zato je skrajni čas, da je bilo uvedeno samotestiranje učencev v šolah, saj se bo le na ta način rast okužb med osnovnošolci zmanjšala.

 

Tako je bilo po podatkih Sledilnika za covid-19 v sredo, ko so v Sloveniji s PCR-testi potrdili skupno 3662 okužb, v starostni skupini od 5 do 14 let potrjenih 800 primerov okužbe, kar je največ izmed vseh starostnih skupin in predstavlja 21,8-odstotni delež vseh potrjenih primerov na ta dan.

Po deležu sledi starostna skupina od 35 do 44 let, v kateri je bilo potrjenih 699 okužb, (v to skupino pa v veliki večini sodijo starši osnovnošolcev – op.p.)  kar predstavlja 19,1-odstotni delež vseh. Ostale starostne skupine so imele manj kot 15-odstotni delež. V starostni skupini dijakov in študentov, to je od 15 do 24 let, je bilo v sredo potrjenih 367 okužb, kar predstavlja deset odstotkov vseh.

Piše: J.S., STA