Med žrtvami iranskih oblasti je 23 otrok!

0
285
(Foto: epa)

Čeprav si iranske oblasti pospešeno prizadevajo zadušiti proteste, se na družabnih omrežjih še naprej pojavljajo posnetki, ki dokazujejo, da upor proti tiraniji, ki ga je vzbudila smrt Iranke Mahse Amini, še zdaleč ni končan. V sredo je organizacija za spremljanje spoštovanja človekovih pravic v Iranu s sedežem na Norveškem posodobila svojo oceno števila protestnikov, ki so jih iranske oblasti ubile v več kot treh tednih nemirov, na 201. Pravijo, da je med žrtvami 23 otrok. 

Oblast tolikšnega števila smrti ne priznava in uradno navaja, kako naj bi do sedaj umrlo okoli 40 ljudi, med ubitimi pa naj bi bili po njihovo pripadniki varnostnih sil.

Čeprav se je sprva zdelo, da bodo protestniki v sredo upoštevali poziv za enodnevno prepoved protestov po državi kot odgovor na kruto zatrtje protestov s strani iranskih varnostnih sil v mestih Sanandaj in Zahedan, so se protesti vseeno odvili. V množici demonstrantov so posamezniki različnih starosti korakali in vzklikali: “Svoboda!”, medtem ko so nekatere ženske v zrak protestno vrgle svoje naglavne rute.

Več preberite TUKAJ.