Na Švedskem sta bili v napadu na šoli ubiti dve ženski

0
570
Malmo, Švedska (Foto: EPA/EFE/Johan Nilsson)

Iz mesta Malmö na jugu Švedske poročajo o nasilnem incidentu na eni tamkajšnjih srednjih šol, v katerem sta umrli dve ženski. Po navedbah policije gre za zaposleni na šoli, stari med 50 in 60 let, ki sta umrli v nasilnem dejanju. Zaradi suma umora so pridržali 18-letnega učenca, ki naj bi deloval sam.

 

Po poročanju časnika Aftonbladet, naj bi učenec ženski napadel s sekiro in nožem, medtem ko policija zaenkrat ni uradno razkrila, kaj točno se je v ponedeljek pozno zvečer dogajalo na šoli, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah lokalnega radia SVT so bili učenci zvečer na šoli zato, ker so pripravljali muzikal. Na šoli naj bi bilo okoli 50 ljudi.

Domnevni napadalec naj bi po poročanju medijev po dogodku sam poklical policijo in povedal, kaj je storil, kje se nahaja ter da se bo mirno predal. Kmalu zatem naj bi ga prvi policisti, ki so prispeli na prizorišče, tudi mirno pridržali.

Na srednjo šolo Latinskola v središču tretjega največjega švedskega mesta je sicer zvečer prihitelo več policijskih in reševalnih vozil, nakar naj bi omenjeni ženski prepeljali v bolnišnico, a sta očitno kasneje podlegli poškodbam.

Kot še dodaja dpa, ni jasno, ali je morda incident povezan z vse hujšim nasiljem kriminalnih tolp, ki se na Švedskem, vključno z mestom Malmö, nevarno krepi in je že večkrat vodilo v strelske obračune in eksplozije.

P.T., STA