Neodgovorno! Z alkoholom v roki in brez mask na nasilni protest pripeljale in ogrozile še svoje otroke!

0
1257
Mamice na včerajšnjem protestu (Foto: Facebook)

Na Trgu republike v Ljubljani so se v sredo popoldan zbrali nasprotniki pogoja PCT. Kljub temu, da že od prejšnjega tedna beležimo prek tisoč okužb na dan, to nekaterih očitno še zmeraj ne strezni. Protestniki so namreč prišli protestirat kar brez zaščitnih mask, poleg tega pa so šli nekateri celo tako daleč, da so na protest pripeljali svoje otroke, s čimer so te povsem nepotrebno zdravstveno ogrozili.

 

Nuša Jezeršek, Vanja Klenovšek, Nataša PanićTea Tozon in Dejana Peršak so protestnice, ki se očitno požvižgajo na varovanje zdravja svojih otrok. Te so namreč otroke pripeljale s sabo, neprijavljeni protest pa povrhu izkoristile še za popivanje. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je s tem trojica protestnic ogrozila tudi preostale družine, konec koncev otroci zjutraj gredo v šolo/vrtec, kjer imajo stik z drugimi otroki.

Poleg tega, da je nekaj protestnic otroke ogrozilo zdravstveno, jih je tudi varnostno. Množica, ki se je zbrala na neprijavljenem protestu, se je namreč pričela približevati poslopju parlamenta. Potem ko so pričeli vanj metati pirotehniko, je policija ljudi razkropila s pomočjo solzivca. Ker pa so nekateri pričeli v policijo metati pirotehniko, je bila policija prisiljena v aktivacijo vodnega topu. Daleč od tega, da se je vse skupaj končalo tukaj, v zrak so namreč pričele leteti celo granitne kocke.

Foto: Socialna omrežja

To, da je vse skupaj prišlo daleč, niti ne čudi toliko, namreč na proteste so prišli skrajni islamisti, Antifa teroristi ter navijači navijaške skupine Green Dragons. Kot smo že poročali včeraj, na protestu ni manjkal niti znani protivladni protestnik Zlatan Čordić – Zlatko, sicer zaprisežen musliman. Opazili je bilo mogoče tudi pripadnika skrajnega salafističnega gibanja Samirja Balića, ki je med drugim že grozil uredništvu Nove24TV, pripadnika bošnjaškega nacionalističnega gibanja Vjera, narod država Sulejman Merdanović. Protest je sicer vodil kranjski mestni svetnik in nekdanji član Slovenske nacionalne stranke Zoran Stevanović, ki gradi politiko na proticepilstvu in na račun zdravja ljudi. Manjkala pa ni niti  Anica Bidar, ki je v preteklosti grozila, da bi se moralo za poslance, ki sprejemajo zakone, ki ji niso povšeči, sprejeti smrtno kazen z obešanjem.

Foto: Nova24TV

Zaznanih je bilo več kršitev javnega reda in miru ter kaznivih dejanj
Iz policijske uprave Ljubljana so v poznih večernih urah sporočili, da je policistom uspelo okoli 22. ure vzpostaviti javni red in mir in preprečiti nadaljnje kršitve protestnikov, ki so se na območju centra mesta Ljubljana zbirali in po razpustitvi neprijavljenega shoda še nadaljevali s kršitvami javnega reda in miru. “V skupinah so se zbrali in napadali policiste s steklenicami in granitnimi kockami. Tekom celotne intervencije so policisti uporabili več različnih prisilnih sredstev, med drugim tudi plinska sredstva, penaste naboje, ter vodni top. Do sedaj lahko potrdimo, da je bilo tekom varovanja zaznanih več kršitev javnega reda in miru, ter kaznivih dejanj.”

Sporočili so, da obravnava vseh dogodkov še vedno poteka. Poškodovanih je bilo več policistov, več službenih vozil policije in stavba državnega zbora. “Nekaj oseb je bilo pridržanih, doslej pa podatka o poškodovanih osebah, ki so se udeležile neprijavljenega shoda, nismo zabeležili. Policisti bodo v naslednjih urah še intenzivno nadaljevali z zbiranjem obvestil,” so sporočili in dodali, da bodo več informacij posredovali naknadno, predvidoma tekom današnjega dne.

Foto: STA

Naši posnetki s protesta pričajo, da protest niti približno ni potekal na miren in dostojanstveni način, spremljali so ga namreč vulgarizmi v smislu: “malo vas je pi*kice, eden izmed protestnikov pa je denimo celo pljunil v kamero. Starš, ki na takšen protest pripelje otroka, bi se moral nedvomno zamisliti nad seboj. 102. in 103. člen Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih sta namreč jasna in pravita: Starši morajo svojim otrokom omogočiti pogoje za zdravo rast, skladen osebnostni razvoj in usposobitev za samostojno življenje in delo. Starši so dolžni svoje otroke preživljati, skrbeti za njihovo življenje in zdravje in jih vzgajati.” 

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)