NLP diploma – kaj je to in kako jo pridobiti?

0
253
(Foto: Pixabay)

Šolsko leto se je šele dobro začelo in mnogi šolarji so že zasuti s številnimi šolskimi obveznostmi. A med vsemi temi obveznostmi primanjkuje predmet, pri katerem bi otroci dobili življenjsko pomembne veščine. Premalo jih namreč učimo o učinkoviti komunikaciji in o primernem izražanju čustev.

Tak predmet bi se v šolah lahko imenoval »Komunikacija in čustvena inteligenca«. Vseboval bi praktična znanja nevrolingvističnega programiranja (NLP), s katerim bi šolarji, učitelji in starši izboljšali svoje komunikacijske veščine in bolje razumeli človeško vedenje. Učitelji bi bili ustrezno usposobljeni za poučevanje veščin NLP, kar bi izboljšalo delo v razredu, hkrati pa bi pozitivno vplivalo na komunikacijske sposobnosti in čustveno zrelost mladih.

V sklopu takšnega programa bi šolarji:

  • Gradili svoje komunikacijske veščine: NLP bi otrokom pomagal pri lastnem izražanju in razumevanju drugih. Naučili bi se uporabljati in razumeti neverbalno komunikacijo in govorico telesa. Pri izražanju svojih mnenj in čustev pa bi uporabili pravilen ton in primerne besed. Vse to bi povečalo njihovo sposobnost za uspešno komuniciranje z vrstniki, učitelji in starši ter zmanjšalo nesporazume.
  • Izboljšali svoje samozavedanje in samozavest: NLP vključuje razumevanje lastnih misli, prepričanj in vzorcev ter njihovega vpliva na naše vedenje. To bi otrokom pomagalo razvijati samozavedanje, zdravo samopodobo in samozavest, kar bi jim koristilo pri reševanju konfliktov, pri premagovanju strahov (npr. pred nastopanjem in testi) in pri splošnem čustvenem blagostanju.
  • Reševanje konfliktov in medosebni odnosi: Učenje NLP bi vključevalo tudi tehnike za reševanje konfliktov in izboljšanje odnosov z drugimi. Otroci bi se učili empatije, razumevanja različnih stališč ter drugih konkretnih veščin, ki bi jim pomagale pri reševanju konfliktov in gradnji pozitivnih medosebnih odnosov.

Pri vsem tem pa bi imeli korist tudi starši. Izboljšanje komunikacijskih veščin in čustvene inteligence pri otrocih bi pripomoglo k boljšemu razumevanju otrok in ustvarilo bolj pozitivno družinsko okolje. Prav tako bi otroci bolje obvladovali svoja močna čustva in stres, ki se pojavi ob vseh šolskih izzivih.

Učenje NLP bi imelo pozitiven vpliv na življenje otrok tako v šoli kot kasneje v življenju. V sklopu takšnega predmeta bi namreč razvijali ključne veščine, pomembne za uspešno in izpopolnjeno življenje. A kljub temu da trenutno takšnega predmeta v šolah ni, lahko znanje o nevrolingvističnem programiranju pridobite sami – v okviru 4-dnevne brezplačne delavnice NLP Diploma za osebni in poslovni uspeh.

Z vami bo dr. Aleksander Šinigoj, ki se z NLP-jem ukvarja že vrsto let. Od leta 2005 je bil član ekipe Tonyja Robbinsa, sprva kot prostovoljec, kasneje kot Senior Leader in od leta 2020 kot trener (edini trener pri Tonyju Robbinsu iz Slovenije). Od leta 2009 je asistent pri dr. Richardu Bandlerju, soustanovitelju Nevrolingvističnega programiranja. Ima tudi naziv Master trener, ki si ga deli le 30 ljudi na svetu. Zanj je uspeh v resnici uspeh njegovih študentov in udeležencev. Verjame, da je čisto v vsakem posamezniku ogromno potenciala in možnosti za rast in razvoj.

V okviru brezplačne delavnice NLP Diploma boste:

  • spoznali, kaj je nevrolingvistično programiranje (NLP) ter zakaj in kako si lahko z njim pomagate v vašem vsakdanjem življenju;
  • odkrili 7 korakov za doseganje takojšnjih rezultatov z uporabo tehnik NLP;
  • pridobili tehnike in znanja za premagovanje življenjskih ovir, osebnih blokad in strahov, ki vas ovirajo pri doseganju želenih ciljev;
  • ustvarili popolno preobrazbo na področju odnosov, zdravja, denarja, kariere ter osebne in poslovne rasti.

Udeležba na spletni delavnici NLP Diploma je brezplačna in brez obveznosti.

Vzgoja.si