Pravila uredništva Demokracije za spremljanje kampanje za volitve v Evropski parlament 2024 in za referendume

0
274
(Foto: arhiv STA)

V skladu z Zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila za spremljanje volilne kampanje za evropske volitve in referendume.

Uredništvo Demokracije v skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji objavlja pravila spremljanja volilne kampanje za volitve poslancev Republike Slovenije v Evropski parlament, ki bodo 9. junija letos.

Uredništvo Demokracije hkrati v skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji objavlja pravila spremljanja kampanj pred posvetovalnimi referendumi o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu in o rabi konoplje, ki bodo (oziroma naj bi bili) v nedeljo, 9. junija.

V času volilne kampanje za evropske volitve in za referendume, ki se bo začela 9. maja in končala 7. junija opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo uredništvo Demokracije o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in s profesionalnimi standardi.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo tako v reviji kot na spletnem portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste in organizatorje referendumskih kampanj veljajo enaki pogoji oglaševanja in enak cenik.

Glej https://demokracija.si/wp-content/uploads/2024/01/CENIK_DEMOKRACIJA_2024.pdf

Ta pravila veljajo tudi za vse edicije, ki jih izdaja podjetje Nova obzorja d. o. o., ki sicer v prvi vrsti izdaja revijo Demokracija.

Metod Berlec, glavni in odgovorni urednik revije Demokracija in spletne strani Demokracije