Občina Trbovlje z idejno zasnovo za prenovo glasbene šole

0
389
Glasbena šola Trbovlje (Foto: FB GŠ Trbovlje)

Občina Trbovlje je zaradi prostorske stiske in potrebe po prenovi izdelala idejno zasnovo za prenovo in prizidavo tamkajšnje glasbene šole. Trenutni prostori so času neprimerni, zunanjost pa namesto na eno stavbo spominja na pet ločenih segmentov. Glasbena šola bo zato dobila nove učilnice in plesno dvorano, ki je doslej ni bilo, so pojasnili.

Kot so povedali na trboveljski občini, je cilj prenove in prizidave posodobitev obstoječih in pridobitev novih prostorov, ki jih sedaj močno primanjkuje, v dvorani pa celo zamaka. Načrtujejo tudi, da bi med Osnovno šolo Tončke Čeč in glasbeno šolo umestili dvigalo, ki bi omogočalo obisk tudi gibalno oviranim.

“Trenutno je pripravljena idejna zasnova prenove šole, ki je bila usklajena z vodstvom šole, zato je o vrednosti naložbe še prezgodaj govoriti. Želimo pa si, da bi projekt izpeljali v obdobju naslednjih petih letih,” so še dejali na Občini Trbovlje.

V glasbeni šoli so z arhitekturnimi rešitvami zadovoljni, posebej, ker naj bi uredili tudi zvokovno izolacijo stavbe. Za delo bodo pridobili tri nove učilnice, dva medprostora, večjo učilnico v pritličju in plesno dvorano.

J.S., STA