Odprtje razstave del Marjana Mančka v Šivčevi hiši v Radovljici

0
150
Marjan Manček; avtoportret (Vir: Wikipedija)

Ilustrator, karikaturist, avtor stripov in animiranih filmov Marjan Manček se v Galeriji Šivčeva hiša v Radovljici predstavlja z izbranimi deli iz svojega bogatega, več kot štiri desetletja nastajajočega opusa ilustracij in stripov za otroke in mladino, med njimi so: Dajnomir in Miliboža, Hribci kremeniti, Cufek, Mojca Pokrajculja, Kozlovska sodba v Višnji gori, Mož besed, Pedenjped, Kraljična na zrnu graha, pa tudi avtorska slikanica Iz dnevnika čebelice Medke, ki jo je že leta 1997 ustvaril za Čebelarski muzej v Radovljici.

 

Prvič pa bodo na ogled ilustracije, ki jih je Marjan Manček zasnoval za zgodbo Kako sem odkril elektriko velikega znanstvenika Nikole Tesle, izdal in založil pa jo je marca 2024 Zavod Proantika iz Radovljice.

Odprtje razstave bo v torek, 2. aprila 2024, ob 18. uri, ko praznujemo Mednarodni dan knjig za otroke in mladino. Razstavo bo odprl župan občine Radovljica, gospod Ciril Globočnik.

V spremljevalnem programu bo sodelovala Hiša eksperimentov, prvi slovenski center znanosti, ki spodbuja radovednost, ustvarjalnost in kritično sklepanje. V znanstveni dogodivščini bodo skupaj z obiskovalci na zabaven in sproščen način izvedli nekaj zanimivih Teslovih eksperimentov.

C. R. (Vir: Čebelarski muzej, Radovljica)