Osnovna šola II v Murski Soboti je dobila učilnico na prostem

0
660
Murska Sobota. Ob Osnovni soli II v Murski Soboti so uradno namenu predali učilnico na prostem. (Foto: Murski val / STA)

Ob Osnovni šoli II v Murski Soboti so včeraj namenu predali učilnico na prostem. Nova učilnica je sicer prvi projekt, ki so ga uresničili iz letošnjega participativnega proračuna Mestne občine Murska Sobota.

Ravnateljica šole Suzana Fartelj je povedala, da so kot mestna šola v urbanem okolju zelo omejeni pri pouku naravi. Travnik pred šolo pa je bil primerna lokacija za ureditev učilnice na prostem.

Pobudo za postavitev takšne učilnice je dala nekdanja učiteljica šole Helena Frumen, sicer aktivna članica Mestne četrti Turopolje. Kot je dejala, je pouk v naravi velika prednost. “Vedno sem bila pristaš tega, da se čim več, sploh predmet biologija, odvija zunaj, na prostem, da učenci čisto konkretno in praktično spoznavajo svet okoli sebe,” je dodala.

Namen ureditve učilnice na prostem, ki so si je na šoli želeli že dolgo in je stala 19.500 evrov, je tudi izboljšanje medgeneracijskega sodelovanja. V sklopu participativnega proračuna sicer Mestna občina Murska Sobota za šest projektov letos namenja 75.500 evrov.

Učenci, ki so pridobitve zelo veseli, so obljubili, da bodo za učilnico na prostem dobro skrbeli. Sami so določili tudi pravila, ki jih bodo morali spoštovati.

Obenem so pri šoli uredili in namenu predali tudi nove zeliščne gredice.

J.S., STA