Postojnska lesarska šola išče lastnike pručk, ki so jih podarili pred 20 leti

0
461
SGLŠ Postojna (Foto: FB SGLŠ)

V Srednji gozdarski in lesarski šoli (SGLŠ) Postojna so začeli iskati lesene pručke, ki so jih pred 20 leti podarili novorojenčkom v porodnišnici Postojna. Ob 40-letnici lesarske šole se namreč sprašujejo, v katere kraje so odšle njihove pručke in kakšno vlogo so imele pri odraščanju otrok.

Zato so se lotili iskalne akcije, v kateri iščejo lastnike lesenih pručk, tako otroke kot njihove starše, ki so darilo takrat prejeli. Ta vsestranski kos pohištva so izdelali takratni dijaki lesarstva v šolskih delavnicah.

Pručke so izdelane iz lesa in nosijo napis 20 let srednje lesarske šole v Postojni. V zgornjem levem kotu je vgravirana štorklja. Nekatere pručke so naravne barve, druge pa pobarvane v rjavo barvo.

“Ker so danes 20-letniki in 20-letnice preveliki za sedenje na pručki, so za njih pripravili praktično darilo, ki jih bo spremljalo na nadaljnji poti v odraslo življenje,” so v SGLŠ Postojna zapisali v sporočilu za javnost.

Zato vabijo vse, ki so ob in na teh pručkah odraščali, ali so na njih odraščali njihovi otroci, morda vnuki, da jih pokličejo na telefonsko številko 05 850 10 32 ali jim pišejo na [email protected].

“Tudi če pručke nimate več, imate pa v družinskem albumu kakšno fotografijo s pručko, bomo veseli, če boste z nami delili svojo zgodbo o odraščanju s pručko in v zameno prejeli kakovostno izdelano darilo,” so v postojnski srednji šoli še povabili k sodelovanju.

L.K., STA