Slovenski zunanji minister dr. Anže Logar je obiskal šolo Saint Vincent de Paul v Kigaliju v Ruandi

0
506
Zunanji minister dr. Anže Logar je obiskal šolo Saint Vincent de Paul v Kigaliju (Foto: MZZ)

Slovenski zunanji minister dr. Anže Logar je ob robu ministrskega zasedanja AU-EU o partnerstvu med Afriko in Evropo obiskal tudi šolo, ki jo je sofinanciral MZZ in Slovenska karitas.

 

Minister dr. Logar se je med drugim zavzel še za za ambiciozno vizijo partnerstva med EU in Afriko. Predlagal je vzpostavitev rednega in strukturiranega dialoga o multilateralnih zadevah med unijama. Sodelovanje na področju digitalnega prehoda mora vključevati tako krepitev odpornosti na negativne posledice digitalizacije kot spoštovanje človekovih pravic. Izpostavil je prizadevanja slovenskega predsedstva Sveta EU za oblikovanje celovitega pristopa do vode v zunanjem delovanju Unije. Slovenija z darovanjem cepiv, medicinske opreme in finančnih sredstev pomaga blažiti posledice covida-19 v Afriki in se uvršča v sam vrh držav donatoric glede na število prebivalcev.

Obisk šole

Minister dr. Logar se je skupaj z visokim predstavnikom za zunanjo in varnostno politiko EU Borrellom udeležil zaključnega dogodka projekta, namenjenega zdravljenju psihosocialnih posledic genocida. O razmerah v regiji Velikih jezer in drugod po Afriki se je pogovarjal s predsednikom organizacije Interpeace Scottom Webrom. Dan pred zasedanjem je obiskal šolo Saint Vincent de Paul, ki jo je finančno podprlo Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije v sodelovanju s Slovensko karitas. Ob zaključku je minister obiskal spominsko obeležje v Kigaliju, kjer je položil venec v spomin na žrtve ruandskega genocida.

Vir: gov.si

Piše: Z.P.