Študenti o izzivih sodobne farmacevtske industrije

0
230
Lekov obrat v Mengšu. (Foto: STA)

Farmacevtska družba Lek je med četrtkom in nedeljo v Ljubljani in Lendavi gostila znanstveni in strokovni dogodek ScienceBEAT, namenjen perspektivnim študentom naravoslovnih in poslovnih ved iz Slovenije in tujine. Dogodek je poleg predavanj in delavnic med drugim vključeval skupinsko delo na farmacevtsko-poslovnem izzivu.

 

Kot so sporočili iz Leka, člana švicarske skupine Sandoz, se je za udeležbo na dogodku potegovalo več kot sto mladih talentov, od katerih so na osnovi njihove akademske uspešnosti, obštudijskih dejavnosti ter strokovnih izkušenj in dosežkov izbrali 28 najboljših iz šestih držav.

Osrednji predavanji za udeležence sta pripravila britanski genetik, celični biolog in prejemnik Nobelove nagrade Paul Nurse ter vlagatelj, podjetnik, strokovnjak za trajnostnost in nekdanji izvršni direktor podjetij Apple, Google in Nest Andy Baynes.

V okviru strokovnih obiskov so si udeleženci dogodka ogledali Sandozov vodilni razvojni center za razvoj tehnološko zahtevnih izdelkov in enoto za aseptične izdelke, ki se nahajata v Ljubljani, ter Lekovo lokacijo v Lendavi, kjer potekata proizvodnja antiinfektivov in pakiranje končnih farmacevtskih oblik.

Predsednik uprave Leka in predsednik Sandoza Slovenija Robert Ljoljo je tovrstne dogodke izpostavil kot odlično priložnost za vpogled v farmacevtsko industrijo in pridobivanje izkušenj, podjetja pa lahko na tak način po njegovih besedah lažje pridobivajo nove kadre.

V zaključku dogodka so razglasili zmagovalno ekipo in najbolj izstopajočega posameznika ter podelili priznanje za komuniciranje na družbenih omrežjih.