Tina Vrščaj: Balabuga

0
691
Balabuga (Foto: printcsreen MK)

Kaj je balabuga? – Pravzaprav je Balabuga? – Neee! Pravilno se vpraša – kdo je Balabuga? Ali res še ne veste? – Balabuga je deklica z nenavadnim imenom, morda vzdevkom.

 

Je vesela, igriva in izredno živahna. In prav vsak dan se ji zgodi veliko zanimivega. Če se nič ne dogaja, pa za dogodke poskrbi sama. Zelo delavna je, vendar samo za tisto, kar hoče početi sama. Zelo nerada pospravlja, še posebej kadar ji to naroči mama. Zdaj pa le veselo k branju zabaven knjižice Tine Vrščaj, ki jo je z ilustracijami popestrila Polona Lovšin, in odkrijte, kaj vse je počela mala Balabuga od ponedeljka do nedelje. Zabavali se boste!

O avtorici

Tina Vrščaj je (1987) je pisateljica, literarna kritičarka in prevajalka. Diplomirala je iz primerjalne književnosti in angleškega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Trenutno večinoma objavlja v Delu, v reviji Literatura, na spletnih portalih Literatura in AirBeletrina. Napisala je romana Zataknjena v pomladi (2010) in Odradek (2012). V otroški zbirki Čebelica je leta 2017 izšla njena pravljica za otroke Plah, plašen, najplašnejši Tapatapata, leta 2018 pa pri Cankarjevi založbi zbirka kratkih zgodb Plašč.  Prevedla je roman Nobelovega nagrajenca J. M. Coetzeeja Jezusovo otroštvo in filozofsko knjigo Ekonomija želje Daniela Bella ml. Leta 2009 je prejela nagrado natečaja revije Literatura za najboljši robni zapis, leta 2019 pa nagrado revije Sodobnost za najboljši slovenski esej (Srečno pospravljeni).

C.R.