V ameriški Virginiji šestletnik ustrelil in hudo ranil učiteljico

0
331
(Foto: posnetek zaslona)

V ameriški zvezni državi Virginija je v petek šestletni deček v šoli streljal na učiteljico in jo hudo ranil, je sporočila lokalna policija. Šestletnika so že pridržali in sporočili, da “ni šlo za nenamerno streljanje”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

Incident se je zgodil na osnovni šoli Richneck v obalnem mestu Newport News, v njem pa ni bil poškodovan noben učenec.

Načelnik lokalne policije Steve Drew je na novinarski konferenci potrdil, da gre za šestletnega učenca, ki je trenutno v policijskem pridržanju. Žrtev je učiteljica, stara med 30 in 40 let, njeno življenje pa naj bi bilo zaradi poškodb ogroženo. Do streljanja naj bi prišlo po prepiru med dvojico.

Glede na navedbe pristojnih ima sicer šola s približno 550 učenci na voljo detektorje kovin, a ne preverjajo vseh učencev, temveč naključne. Policija ni navedla, točno katero orožje je uporabil otrok, šlo pa naj bi za pištolo, poroča britanski BBC.

“V šoku sem in razočaran,” je dejal mestni šolski nadzornik George Parker in dodal, da potrebujejo “podporo skupnosti, da zagotovimo, da orožje ne bo dostopno mladim”.

Streljanje na šolah je sicer v ZDA zelo razširjeno, med nedavnimi tragedijami pa je 18-letni strelec maja lani v mestu Uvalde v Teksasu ubil 19 otrok in dva učitelja.

Po podatkih podatkovne zbirke Gun Violence Archive je bilo lani v ZDA približno 44.000 smrti povezanih z orožjem, od tega je bila približno polovica umorov, nesreč in streljanja v samoobrambi, polovica pa samomorov.

Z. P., STA