V Arboretumu Volčji Potok prihodnjo soboto festival Dan JSKD, tudi predstavitev poklicev

0
400
Radomlje. Arboretum Volčji Potok. (Foto: Tea Perkavec / STA)

Arboretum Volčji Potok bo prihodnjo soboto, 18. junija, zavzel festival Dan JSKD, Dober dan. Festival bo na osmih prizoriščih predstavil 12 področij kulturnega ustvarjanja, od gledališča in literarne dejavnosti pa vse do različnih zvrsti glasbe. Na osmih tematskih bodo predstavili osem poklicev, na voljo pa bo tudi osem t. i. kulinaričnih stojnic.

Festival je nastal v želji, da bi povečali prepoznavnost Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) tako znotraj Slovenije kot zunaj nje. V JSKD so veseli, da so k sodelovanju pritegnili Arboretum Volčji Potok, ki ima izkušnje z organizacijo velikih dogodkov, in da so pomen festivala prepoznali in ga podprli na Občini Kamnik, piše v sporočilu za javnost.

18. junij med 10. in 18. uro bo rezerviran za dinamičen program, ki bo na različnih prizoriščih predstavil raznovrstne dejavnosti in panoge ljubiteljske kulture. Pod sloganom Kjer dobrih ljudi kar mrgoli se bodo obiskovalci lahko seznanili s kopico ljubiteljskih ustvarjalcev, ki delujejo v okviru najrazličnejših društev in skupin. Festival Dan JSKD, Dober dan bo tako gostil ljubiteljske godbe, pevske zbore, gledališčnike, lutkarje, plesalce, literate, likovnike in druge ustvarjalce.

Na tematskih točkah pa se bodo predstavili nekateri nepogrešljivi poklici: gorski reševalci, čebelarji, planinci, reševalci, ribiči in lovci. Na prireditvi bo nastopila tudi Slovenska vojska.

Festival bo nosil tudi močno dobrodelno noto. V sodelovanju z Ustanovo za pomoč otrokom z rakom pripravljajo vseslovensko humanitarno akcijo zbiranja sredstev za otroke, obolele za rakom.

Prireditev Dan JSKD, Dober dan bo sklenila Teden ljubiteljske kulture, so še sporočili iz JSKD.

J.S., STA