V Žalcu so odprli nov vrtec

0
380
Žalec. Otvoritev novega vrtca v Žalcu. (Foto: STA)

Predstavniki žalske občine in velenjskega podjetja Esotech so danes odprli nov vrtec Žalec – zahod, ki so ga zgradili v okviru javno-zasebnega partnerstva. Vrednost naložbe znaša 12,8 milijona evrov. Vrtec, ki lahko sprejme okoli 170 otrok, bi moral vrata odpreti že septembra, vendar so dela zaradi vodne ujme zamaknili.

Kot je  povedal žalski župan, je ujma prizadela nekatere podizvajalce, pa tudi nekateri vzgojitelje, ki so bili predvideni za delo v vrtcu. Zato jim je občina rok za izvedbo del podaljšala, otroci pa so v vrtec vstopili s 1. februarjem.

Ob podpisu koncesijske pogodbe za gradnjo novega vrtca z Esotechom je Kos ocenil, da Žalec nujno potrebuje nov vrtec zaradi vse večjega števila otrok.

Po županovih besedah žalski vrtci pokajo po šivih, ob tem je na januarskem srečanju z novinarji napovedal gradnjo še enega vrtca na Ponikvi pri Žalcu, za katerega je bilo januarja objavljeno naročilo male vrednosti za pripravo projektne dokumentacije za novogradnjo vrtca.

Esotech bo na podlagi koncesijske pogodbe vrtec upravljal 15 let, leta 2038 pa bo žalska občina vrtec prevzela v upravljanje.

V novemu vrtcu je devet oddelkov s prostori za upravo vrtca, ima tudi centralno kuhinjo in večnamenski prostor, ki ga bodo lahko v popoldanskih urah koristila različna občinska društva. Na strehi vrtca pa je postavljena tudi sončna elektrarna.

C. R., STA