Za otroke »Tista o bolhah« v SNG Nova Gorica

0
715
Predstava Tista o bolhah (Foto: SNG Nova Gorica)

Jutri, v soboto, 15. januarja ob 10.30 bo na Velikem odru Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica predstava igre za otroke »Tista o bolhah« v izvedbi Slovenskega ljudskega gledališča Celje.

 

Slikanica Saše Eržen »Tista o bolhah« je bila uvrščena med finalisti za najboljšo izvirno slovensko slikanico leta 2011 in je prejela Nagrado zlate hruške za kakovostno literaturo. Lani je zaživela tudi kot radijska pravljica v oddaji »Lahko noč, otroci«. Tatjana Doma in Saša Eržen sta zgodbo dramatizirali za Slovensko ljudsko gledališče Celje.

»Tista o bolhah« je nagajiva in zabavna pripoved o mačji kraljici, ki noče priznati, da ima težave in se jih zato loteva na popolnoma neuspešen način, Težavam se rešimo le, če si jih priznamo in se spopademo z njimi. To je zgodba o prijateljstvu in spoštovanju in celo ošabna kraljica spozna, da je življenje brez prijateljev prazno.

Saša Eržen za otroke in mladino ustvarja že več kot dve desetletji. Napisala je številne zgodbe, besedila in pesmi za otroške lutkovne predstave, scenarije za otroške in mladinske televizijske oddaje ter nekaj slikanic. Za predstavo »Ti loviš!«, ki jo od leta 2012 uprizarjajo v Lutkovem gledališču Ljubljana in je doživela že več kot 200 ponovitev, je prejela posebno nagrado za dramsko besedilo na mednarodnem lutkovnem festivalu Zlata iskra v Kragujevcu.

Piše: Jože Jan