Župani petih občin zagotovili denar za delovno terapijo na kočevski osnovni šoli

0
318
Kočevje, Rinža (Foto: Wiki)

Župani občin Kočevje, Ribnica, Loški Potok, Sodražica in Velike Lašče so danes podpisali pogodbo, s katero so zagotovili delovno terapijo za otroke s posebnimi potrebami na Osnovni šoli Ljubo Šercer. S tem bodo otrokom omogočili delovno terapijo znotraj šole in tako razbremenili tudi starše, je povedal kočevski župan Vladimir Prebilič.

 

S pogodbo so po Prebiličevih besedah zagotovili financiranje dveh delovnih terapevtk, ki bodo izvajale delovno terapijo z otroki, ki imajo izrazite pomanjkljivosti na področju motorike in gibanja. S tem bodo lahko otroci hitreje napredovali, razbremenjeni bodo tudi njihovi starši. Ti bi morali namreč sicer popoldne delovno terapijo iskati v zasebnih in zdravstvenih ustanovah, v kolikor bi jo v slednjih zaradi dolgih čakalnih vrst sploh dobili, je povedal župan.

Tovrstno terapijo, ki jo pomaga izvajati Zdravstveni dom Kočevje, sta občini Kočevje in Ribnica financirali že v lanskem šolskem letu, v letošnjem so se jim pridružile še občine Loški Potok, Sodražica in Velike Lašče. Osnovna šola Ljubo Šercer, ki izvaja prilagojeni program, namreč pokriva širšo regijo in jo obiskujejo tudi otroci iz drugih bližnjih občin.

Za izvajanje terapije v letošnjem šolskem letu so občine zagotovile 22.000 evrov, za naslednje šolsko leto bodo podpisale novo pogodbo. Pri tem si občine delež financiranja razdelijo glede na število otrok, ki prihajajo iz vsake posamezne občine. Del stroška nosi tudi ZD Kočevje, saj je ena od terapevtk delno zaposlena pri njih.

C. R., STA