Tabor slovenskih otrok po svetu bo potekal na Livških Ravnah nad Kobaridom

0
481
eden preteklih taborov slovenskih otrok po svetu (Foto: Svetovni Slovenski kongres)

Slovenska konferenca SSK od leta 1996 dalje pripravlja poletne Tabore za otroke s slovenskimi koreninami, ki živijo izven Slovenije. Prvotna ideja za tabor otrok je prišla s strani rojakov v Italiji, ki so si želeli, da bi njihovi otroci imeli priložnost, da bolje spoznajo kraje svojih prednikov in izboljšajo znanje slovenščine. Letos bo tabor potekal v Livških Ravnah nad Kobaridom drugi teden, torej med 24. in 29. julijem.

 

Osrednji namen tabora je vzbuditi zanimanje in ljubezen do Slovenije in slovenskega jezika pri naših mladih rojakih ter obogatiti njihovo izkušnjo slovenstva skozi prijetno druženje z vrstniki, ki so v podobnem položaju. Na taboru se mladi rojaki učijo slovenščine ter v medsebojnem druženju spoznavajo kulturno in naravno dediščino Slovenije.

Kot pomočnike in voditelje skupin k sodelovanju na taboru SSK po navadi povabi bivše udeležence, ki so že prestopili starostno mejo 15 let. S tem želimo doseči boljšo povezanost med celotno skupino ter razvijati samostojnost in odgovornost.

Letos bo tabor potekal v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Kavka v Livških Ravnah nad Kobaridom med 24. in 29. julijem.

Dogodek je namenjen mladim, med 9. in 15. letom starosti, ki živijo izven meja Republike Slovenije in imajo slovenske starše ali stare starše. Prijavljenih je 40 udeležencev iz Italije, Avstrije, Nemčije, Velike Britanije, Španije in ZDA.