Teden otroka: Razigran uživaj dan!

0
424
(Foto: Freepik)

Teden otroka, ki se je začel danes, bo potekal z osrednjo temo Razigran uživaj dan! S temo želijo poudariti pomen igre, igranja in prostega časa.

Ključna sporočila letošnjega tedna so, da igra pomaga otroku razvijati domišljijo, krepi telo, spleta prijateljstva in povezuje. Pomen igre in prostega časa bodo z različnih vidikov osvetlili tudi strokovnjaki na današnjem posvetu v Ljubljani.

Družine, vrtce in šole so organizatorji, ZPMS, povabili, da se en dan v Tednu otroka odpravijo na lažji pohod ali sprehod. Pri tem naj udeleženci beležijo število korakov, ki naj ga potem sporočijo na Facebook. Tisti, ki bodo naredili največ korakov, bodo prejeli simbolično nagrado.

Nadalje vabijo k ustvarjanju razigranih korakov. Otroci naj na papir obrišejo svoja stopala, jih izrežejo in pobarvajo ter nalepijo na okna, oglasne deske in stene. V zvezi bodo veseli, če bodo fotografijo objavili na družbenem omrežju ali pa jim jo poslali. Prav tako imajo otroci priložnost, da sodelujejo na natečaju Mala pozorna nogavička.

V okviru tedna bodo potekale številne prireditve za otroke.

Piše: P. T., STA