Cvetenje: Anamarijin dnevnik odraščanja

0
396
(Foto: printscreen)

Anamarija Lukovac v je v svojih besedilih, ki so letos izšla zbrana v knjigi Cvetenje pri založbi MK, razmišljala o sebi in svetu, ki jo obdaja, v razgibanem življenjskem obdobju študija. Zapisi pripovedujejo zgodbo o odraščanju mlade ženske, ki si zastavlja vprašanja, na katera iščemo odgovore pravzaprav vse življenje.

 

Teme, ki jih je izbirala, so nas nagovorile, ker se je lotevala vprašanj identitete in stisk, ki vzniknejo, ko smo mladi, in nikoli zares ne potihnejo: Se moram res imeti rada?, Povprečna si, pa kaj!, Moja anksioznost … Njena kolumna Zakaj nimam fanta je na internetu dosegla več kot 100.000 ljudi. Skrajni čas, da njena besedila preberemo v enem bralskem zamahu v lično oblikovani knjigi, piše v predstavitvi knjige. »Ob pisanju kolumn sem odrasla. Zame je bila prazna stran na začetnih straneh najbolj priljubljene ženske revije na svetu stran dnevnika, kamor sem zapisovala svoje korake in napake, skušala osmisliti svet okoli sebe, ga opravičiti, mu pomagati, ga z besedami objeti in razumeti,« je povedala avtorica Anamarija Lukovac.

Anamarija Lukovac (1993) je novinarka, scenaristka, urednica in popotnica, je pri 19 letih zmagala na natečaju revije Cosmopolitan in postala njena redna kolumnistka. Svoja premišljevanja je zapisovala vsak mesec skoraj sedem let. Z njimi se je priljubila bralkam revije Cosmopolitan.