Društvo Bralna značka Slovenije je ob dnevu zlatih knjig prvošolcem razdelilo 25.500 slikanic

0
514
(Foto: Tina Kosec/ STA)

Ob dnevu zlatih knjig, ki ga v Sloveniji obeležujemo danes, so pri Društvu Bralna značka Slovenije – ZPMS letos skupaj s podjetjem Hofer, drugimi podporniki in Javno agencijo za knjigo RS pripravili in razdelili 25.500 darilnih slikanic Ponikalnice Miroslava Košute za vse prvošolce v Sloveniji ter slovenske otroke zunaj slovenskih meja.

S podelitvijo knjige Ponikalnice Miroslava Košute z ilustracijami Suzi Bricelj so danes po vsej Sloveniji poleg dneva zlatih knjig obeležili tudi začetek bralnega leta Bralne značke. Ob slovesnih podelitvah slikanic so bili z najmlajšimi tudi letos slovenski ustvarjalci, so sporočili iz Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS.
Prvošolcem iz Proseka, Opčin, Repna, Trebč in Bazovice je slikanice v Kulturnem domu na Proseku podelil Košuta, na OŠ Metlika in OŠ Podzemelj jih je v soorganizaciji Društva prijateljev mladine Metlika razdelila Maša Ogrizek, na OŠ Franceta Prešerna Ribnica Anja Štefan, na OŠ Blanca v soorganizaciji Zveze prijateljev mladine Krško Irena Cerar, na OŠ Livada Ljubljana Andrej Rozman Roza in na OŠ Železniki Ivan Mitrevski.
Knjiga mladim bralcem ponuja 60 ugank, v katerih se avtor odpravi na morje in na Kras, prav tako pa se dotakne živalskega in človeškega sveta. Kot so še sporočili, bo nekaj izvodov ostalo v šolskih knjižnicah in pričakalo tudi bralce naslednjih generacij.
Piše: J.S., STA