Rogaška Slatina: Podružnična osnovna šola Sveti Florijan bo dobila novo telovadnico

0
668
VIZ II. OŠ Rogaška Slatina (Foto: FB Rogaška Slatina)

Občina Rogaška Slatina je začela pripravljalna dela za gradnjo nove telovadnice pri podružnični osnovni šoli Sveti Florijan. Celotna vrednost projekta vključno z izdelavo projektne dokumentacije, gradbeno-obrtniškimi deli, opremo, nadzorom in varnostnim načrtom znaša 955.000 evrov, gradnja pa naj bi bila zaključena julija prihodnje leto.

Začetek uporabe nove telovadnice je predviden za začetek šolskega leta 2022/2023. Občina Rogaška Slatina je že pred časom pristopila k pripravi izdelave projektne dokumentacije za izgradnjo nove telovadnice ob podružnični osnovni šoli v Svetem Florijanu. Prostori v osnovni šoli niso več zadoščali potrebam otrok za izvajanje pouka športne vzgoje, je zapisano na spletnih straneh občine.

Nova telovadnica bo obsegala 365 kvadratnih metrov uporabne površine s spremljajočimi prostori in veznim hodnikom do šole. Telovadnica bo grajena v skladu z najsodobnejšimi standardi energetske učinkovitosti, zato so dolgoročno predvideni nizki stroški obratovanja, ob višji kakovosti delovnega in bivalnega okolja.

Vgrajena športna oprema bo omogočala treninge in rekreativno igranje košarke, badmintona, odbojke, rokometa in nogometa ter posameznih gimnastičnih aktivnosti. Poleg osnovnega namena gradnje, to je zagotovitev kakovostne izvedbe športne vzgoje učencev, bo telovadnica služila tudi krajevnim društvom in klubom, v popoldanskem in večernem času pa bo lahko namenjena rekreaciji vseh občanov.

Krajevna skupnost in z njo občina pa bo s tem pridobila tudi prostor za izvajanje različnih prireditev in dogodkov.

Piše: J.S. / STA