V Črnomlju bodo sanirali stavbe nekdanjega dijaškega doma

0
447
Dijaški dom v Črnomlju (Foto: FB Občina Črnomelj)

Občina Črnomelj in črnomaljsko podjetje TGH sta nedavno podpisala izvajalsko pogodbo za sanacijo stavbe nekdanjega dijaškega doma, ki je občinska last. Črnomaljska občina bo za naložbo namenila nekaj več kot 780.000 evrov lastnega proračunskega denarja. Dela nameravajo začeti kmalu in jih končati v prvi polovici prihodnjega leta.

 

Gre za več desetletij staro zgradbo, ki je po ugotovitvah pred letom izdelane potresne analize Gradbenega inštituta ZRMK potrebna seizmične sanacije, je pojasnil črnomaljski župan Andrej Kavšek.

Naložba poleg stavbne ojačitve oz. ureditve statike obsega še preureditev sanitarij in prenovo nadstropja, ki ga bo uporabljala črnomaljska Osnovna šola Milke Šobar – Nataše.

Eno nadstropje omenjene zgradbe sicer že zaseda omenjena šola s posebnim programom vzgoje in izobraževanja z nižjim izobrazbenim standardom, v stavbi deluje še črnomaljski hostel oz. Mladinski center Bit, ki ga bodo po omenjeni prenovi preselili v črnomaljski hotel. V stavbi so tudi prostori mestne knjižnice.

Stavba je sicer zaščitena kot kulturni spomenik, je še opozoril župan.

Piše: J.S., STA