V Mariboru dobrodelni koncert združenja Koraki za korakce

0
778
(Foto: STA / arhiv D)

Mariborsko dobrodelno združenje Koraki za korakce bo drevi v Unionski dvorani gostilo predpraznični humanitarni koncert Uresničimo sanje. Zbrana sredstva bodo tokrat za nakup posebej prilagojene računalniške opreme namenili Zavodu za usposabljanje, delo in varstvo Dornava ter Dnevnemu centru za otroke in mladostnike Maribor.

 

Obiskovalci večernega dogodka bodo ob dobrodelni noti lahko v družbi umetnikov Emila Baronika, Tima Ribiča, Nilde Luketič, Petre Crnjac, Jerneja, Lina in Mateja Luketiča, Adama Kampleta ter Igorja Orešiča uživali v arijah iz znanih oper, operet, muzikalov in v priljubljenih klavirskih skladbah. Nastopajočim se bo pridružil ženski pevski zbor Glasbena Matica pod vodstvom zborovodkinje Zsuzse Budavari Novak.

Dobrodelno združenje Koraki za korakce že vrsto let z dobrodelnimi prireditvami zbira sredstva, s katerimi želi obogatiti življenja otrok in jim omogočiti lahkotnejše korake do uspeha.

V dobrem desetletju delovanja so z donacijami pomagali več kot 50 organizacijam po vsej državi. Med drugim so opremili več deset gibalnic v mariborskih in okoliških osnovnih šolah, z nakupom opreme pa so pomagali številnim društvom in zavodom, kot so Center za sluh in govor Maribor, Center za otroke z motnjami v razvoju mariborskega zdravstvenega doma, tamkajšnja Klinika za pediatrijo in Zveza društev za cerebralno paralizo Sonček.

Piše: P.T., STA