Pri le 15 letih je že petič diplomiral

0
369
Jack Rico (Foto: Instagram)

15-letni Jack Rico je najmlajši študent, ki je diplomiral na univerzi Nevada v Las Vegasu. To je že njegova peta univerzitetna diploma.

Jack Rico se je pri 13 letih vpisal na Univerzo v Nevadi (UNLV), da bi študiral zgodovino. Prizna, da so nekateri sošolci bili presenečeni. »Včasih je kdo presenečen nad mojo starostjo, a me večina sošolcev dobro sprejme in me obravnava kot enakega,« je izjavil za televizijski kanal KNTV.

Najstnik je pojasnil, da je študiral v javni šoli od vrtca do tretjega razreda osnovne šole. Tretjega razreda ni uspešno končal, zato je staršem predlagal drugačno nadaljevanje študija. »Niso vsi otroci enaki, nekateri se dobro znajdejo v javni šoli, drugim je bolj všeč šola na domu,« je dejal Rico.

Po sinovi prošnji je družina menila, da bi bilo domače šolanje najboljše za Jacka, vendar je sčasoma njegova mati spoznala izredno nadarjenost svojega sina. »Pri enajstih letih je bil pametnejši od mene. Vedel je, da se uči z lahkoto in verjetno potrebuje boljše učitelje,« je povedala njegova mati Ru Andrade.

Sprejemni izpit na Fullerton College v Kaliforniji je z lahkoto opravil in dve leti kasneje diplomiral sredi pandemije s štirimi izrednimi diplomami iz družbenih ved, umetnosti, človeškega izražanja in družbenega vedenja. Diploma za zgodovino je peta.

V 107-letni zgodovini prestižne univerze Fullerton College je bil Rico najmlajši študent, ki je dosegel diplomo. Ker je skozi vse študije imel visoke ocene, je dobil 100% štipendijo na univerzi Nevada v Las Vegasu.

»Bilo je neverjetno. Ko mi je mama povedala, da sem bil sprejet v UNLV, nisem mogel verjeti,« je dejal Rico v intervjuju. »Ko smo prvič prišli sem, sem se takoj zaljubil v kampus in njegove ljudi,« je dodal.

S petnajstimi leti je v torek, 14.decembra, diplomiral na UNLV in postal najmlajši diplomant v 64-letni zgodovini te univerze. »Želim nadaljevati magisterij, vendar še ne vem kaj bom študiral. Moram še malo premisliti,« je zaključil mladenič.

Piše: Jože Jan

Vir: Univision, ZDA