Akademija za ples je navdušila s predstavo

0
563
Študentke Akademije za ples so s svojo predstavo prepričale občinstvo ter plesne strokovnjake. (Foto: Pigac)

Ob zaključku študijskega leta je 11. junija v Kinu Šiška v Ljubljani potekal Gala plesni večer AMEU – Akademije za ples, poimenovan po Nietzschejevem imperativu.

Prireditev, ki so jo pripravile predavateljice in predavatelji ter študentke Akademije za ples, je napolnila dvorano v Kinu Šiška.

Prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik AMEU – ECM, Sara Tovšak, Mlada plesna zvezda 2022, doc. dr. Barbara Toplak Perovič, direktorica Akademije za ples, in izr. prof. dr. Svebor Sečak, dekan Akademije za ples. (Foto: Pigac)

Predstavljene so bile najbolj privlačne plesne vsebine, ki so nastale med študijskim procesom, dopolnile pa so jih zvezde glasbene in plesne scene: violinistka Maša Golob, MC zvezda neverjeten beatboxer in beatmaker Murat, evropski prvaki v hip hopu, Bastarts crew in francoski baletnik Hugo Mbeng. Na prireditvi so podelili tudi priznanja mladim plesnim zvezdam, ki jih na podlagi natečaja podeljujej Akademija za ples. To je postala jazz plesalka Sara Tovšak. »To je bila prava plesna predstava z zelo veliko plesa in malo govorjenja in mnogo giba, kar v današnjem času v sodobnem plesu sicer zelo pogrešam,« je dejala Barbra Drnač, plesna kritičarka in ustvarjalka Parade plesa, ki je edina oddaja o plesu in je na sporedu že 30 let. Nad prireditvijo je bila navdušena tudi Janja Pušl, priznana plesna strokovnjakinja ter ustanoviteljica plesne šole Bolero, ki je izjavila, da se za plesno prihodnost Slovenije ni treba bati. Akademija za ples deluje pod okriljem Alma Mater Europaea ECM ter edina v Sloveniji ponuja študij na 1. in 2. bolonjski stopnji za smeri baleta, sodobni ples, hip hop, jazz zvrst in tekmovalni ples.

L.K.