Guvernerka Nove Mehike (ZDA) se je javila za nadomestno učiteljico

0
384
(Foto: Pixabay)

Zaradi pomanjkanja učiteljev je Michelle Lujan Grisham, guvernerka Nove Mehike, pozvala uradnike in pripadnike vojske, da se registrirajo kot nadomestni učitelji.

 

Val okužb z varianto omicron je povzročil tako pomanjkanje učiteljev, da je bila v zvezni državi Nova Mehika (ZDA) guvernerka Michelle Lujan Grisham prisiljena odrediti izredne ukrepe. Pozvala je uradnike in pripadnike nacionalne garde, naj se vpišejo kot nadomestni učitelji v šolah in vrtcih. Po poročanju CNN se je tudi sama registrirala za pridobitev diplome nadomestne učiteljice. Za pridobitev tega dovoljenja so po poročanju ameriških medijev dovolj trije pogoji: da ni bil pravnomočno obtožen, opraviti spletni tečaj usposabljanja in razgovor v šoli, kjer je potreben nadomestek.

Številne šole so morale po vseh Združenih državah zapreti svoja vrata zaradi pomanjkanja osebja. Mnogi drugi so se odločili za spletno poučevanje. Po podatkih guvernerjevega urada je od začetka leta delno ali v celoti zaprtih 75 šol v zvezni državi Nova Mehika.

Guvernerka Grisham nima izkušenj na izobraževalnem polju, vendar se bo prihodnji teden pridružila nadomestnim učiteljem v pomoč šolam v stiski. Napovedala je, da bo to storila brezplačno. Po poročanju CNN se je po njeni pobudi vpisalo že več kot 100 ljudi.

Število primerov koronavirusa je najvišje od začetka pandemije. Tudi hospitalizacije so na najvišji ravni. Število primerov narašča predvsem v zahodnih zveznih državah, vključno z Novo Mehiko, Arizono in Utahom. Glavni epidemiolog ameriške vlade Anthony Fauci je mnenja, da bo različica omicron v ZDA dosegla svoj vrhunec sredi februarja.

Piše: Jože Jan

Vir: El Mundo, Španija