Urgentno neformalno srečanje ministrov EU za izobraževanje na temo Ukrajine

0
629
Ministrica dr. Simona Kustec (Foto: Veronika Savnik)

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec se bo danes, 16. marca 2022, udeležila urgentnega neformalnega srečanja ministrov EU, pristojnih za izobraževanje, ki ga organizira francosko predsedstvo.

 

V ospredju srečanja, ki bo potekalo na daljavo danes od 16.30. ure naprej, bo vzpostavitev usklajenega in predvsem solidarnega evropskega odziva na področju izobraževanja, kot posledica vojnega stanja v Ukrajini. Ključna vprašanja današnje razprave ministrov bodo:

  • kateri ukrepi so že bili sprejeti ali so predvideni v vsaki državi članici za sodelovanje v evropski solidarnosti v okviru njihovih pristojnosti v smislu materialne podpore otrokom in izobraževalnemu osebju, ki so ostali v Ukrajini,
  • katere ukrepe so uvedle države članice za zagotovitev kontinuitete izobraževanja ukrajinskih otrok, ki prihajajo na njihovo ozemlje in
  • kako zagotoviti solidarnost in usklajevanje med pobudami držav članic.

Pred tem bo ministrica prof. dr. Simona Kustec skupaj z direktorjem Zavoda Republike Slovenije za šolstvo dr. Vinkom Logajem podpisala Dogovor o slovensko – francoskem sodelovanju na področju izobraževanja v osnovnih in srednjih šolah v Republiki Sloveniji v letih 2022-2025 z veleposlanico Francije v Sloveniji, njeno ekscelenco Florence Ferrari.