V dveh streljanjih na ameriških šolah ubiti trije ljudje

0
554
(Foto: Pixabay)

Včeraj sta bila na kolidžu v ameriški zvezni državi Virginija ustreljena dva varnostnika. Isti dan je bil v streljanju na šoli v Minnesoti ubit tudi en študent, drugi pa ranjen.

 

Preden je osumljenec pobegnil s kraja dogodka na kolidžu v Virginiji, sta bila ustreljena dva uslužbenca, uslužbenec za kazenski pregon in uslužbenec za varnost v kampusu, je v izjavi na Twitterju sporočila državna policija Virginije.

Policiji je sicer kmalu zatem uspelo prijeti 28-letnega osumljenca Alexandra Wyatta Cambella, so sporočili iz državne policije Virginije. Kot so dodali, je osumljenec imel strelno rano, zaradi katere pa njegovo življenje ni bilo ogroženo.

Ni še jasno, ali ga je ustrelila policija ali si je rano povzročil sam. Policija je sporočila, da je bil že obtožen umora.

Drugo streljanje pa se je zgodilo v Minnesoti okoli poldneva v mestu Richfield nedaleč od Minneapolisa. V streljanju je umrl en študent, drugi pa je bil ranjen, poroča AFP.

Napadalci so začeli streljati na učence na pločniku pred izobraževalnim centrom South Education Center, nato pa so se odpeljali z avtomobilom, je sporočil načelnik policije v Richfieldu Jay Henthorne.

Policija je kasneje aretirala dva osumljenca in identificirala smrtno žrtev kot Jamarija Ricea, sina aktivista organizacije Black Lives Matter Corteza Ricea.

Corteza Ricea so lani aretirali in obtožili poskusa ustrahovanja sodnika, ki vodi sojenje nekdanji policistki Kim Potter. Ta je aprila lani ubila temnopoltega moškega, ko naj bi med ustavljanjem prometa zamešala svoj paralizator s pištolo.

P.T., STA