V OŠ Šentjernej so zaključili z energetsko sanacijo

0
262
OŠ Šentjernej (Foto: OŠ Šentjernej)

V Osnovni šoli Šentjernej so v ponedeljek uradno končali njeno energetsko sanacijo. Naložba je terjala 1,8 milijona evrov. Šentjernejska občina jo je izvedla v okviru 2,4 milijona evrov vredne energetske sanacije občinskih stavb. Za to skupno naložbo si je zagotovila 1,2 milijona evrov kohezijskega denarja, enak znesek pa je v projekt vložil koncesionar.

Na šolski stavbi brez prizidka in telovadnice so prenovili pročelje, zamenjali so stavbno pohištvo, izolirali podstrešja in uredili ravna ostrešja. Prenovili so ogrevalni sistem, pri katerem plin ni več glavno kurivo, prezračevanja jedilnice, kuhinje in male telovadnice, sistem za pripravo sanitarne vode in razsvetljavo.

Sicer pa občina ob energetski sanaciji na šoli izvaja še delno prenovo sistema meteorne in fekalne kanalizacije, ureja zbornico in kabinete, nekdanjo krajevno kinodvorano preureja v manjšo šolsko telovadnico in urejuje dostopne poti do športne dvorane, so dodali.

Skupna vrednost vseh izvedenih naložb v stavbe in ostalo infrastrukturo osnovnih šol Šentjernej in Orehovica znaša 2,7 milijona evrov, so pristavili na šentjernejski občini in še sporočili, da prihodnje leto načrtujejo gradnjo nove športne dvorane, prenovo atletske steze in nogometnega igrišča z umetno travo in razsvetljavo.

J.S., STA