»Želiš postati policist? Obišči nas na virtualnih informativnih dnevih, v petek in soboto, 11. in 12. februarja!«

0
536
(Foto: STA / Anže Malovrh)

V petek in soboto, 11. in 12. februarja 2022, Policija organizira virtualna informativna dneva, kjer so pripravili razstavni prostor Policije. Tam bo najti veliko uporabnih informacij o možnosti zaposlovanja in šolanja v policiji, galerijo zanimivih videoposnetkov in fotografij, priložnost za klepet s policisti in policistkami ter kriminalisti in kriminalistkami.

 

Bližajo se dnevi, ko se bodo mladi morali odločiti o tem, katero poklicno področje si bodo izbrali in v katero smer bo njihova tvoja prihodnost. »Želiš pomagati ljudem v nesreči in skrbeti za varnost v družbi? Si pripravljen na terensko delo, v lepem in slabem vremenu? Se veseliš tega, da boš del velikega kolektiva, na katerega se lahko zaneseš, in da bo občutek zadovoljstva po dobro opravljeni nalogi odtehtal vse težke trenutke, zahvale ljudi, ki si jim pomagal, pa bodo dale smisel tvojemu delu? Potem je morda poklic policista pravi poklic zate!,« sporočajo s Policije.

Ter dodajajo nekaj koristnih informacij, kaj so pripravili za informativna dneva:

1. Potekala bosta Webinar ali Predstavitev v živo

V petek, 11. februarja 2022, ob 10. uri Policija pripravlja webinar, na katerem bodo predstavili pogoje za zaposlovanje v Policiji in šolanje na Višji policijski šoli. Webinarju se lahko pridružite na tej povezavi.

2. Priložnost bo za klepet in vprašanja

Sodelavci Policije bodo tudi na voljo za vsa vprašanja ali zgolj sproščen klepet o delu v Policiji – in sicer v rubrikah Klepetalnica in Posvet v živo, oboje bo možno:

  • v petek, 11. februarja 2022, med 10. in 16. uro in
  • v soboto, 12. februarja 2022, med 9. in 13. uro.

3. Pripravili so video galerija in galerija fotografij

Zainteresirani si bodo lahko ogledali številne zanimive fotografije in videoposnetke, s katerimi Policija slikovito predstavlja svoje delo.

4. Nagradna igra

Iz Policije še vabijo k izpolnitvi njihove nagradne igre Ali si rojen za junaka? Tako bodo mladi lahko preverili, ali so iz pravega testa za poklic policista! 20 najboljših junakov bodo nagradili z zanimivimi promocijskimi darili Policije!

Rok za prijavo na razpis je 18. marec 2022

»Policijsko delo je zahtevno in odgovorno, a tudi lepo in pomembno. Je poslanstvo s plemenitim ciljem. Policisti namreč pomagamo ljudem v nesreči ter skrbimo za spoštovanje zakonov in zagotavljanje varnosti v družbi. Priložnosti za razvoj kariernih poti je v Policiji veliko. Na virtualnih informativnih dnevih 2022 predstavljamo šolanje na Višji policijski šoli, različne možnosti zaposlitve v naši modri družini in različna delovna mesta, kot so policist, policist nadzornik državne meje, pomožni policist in številna druga delovna mesta, za katera iščemo nove sodelavce (računalniški programerji, elektroinženirji, ekonomisti, pravniki, kemiki, veterinarski tehniki, glasbeniki itd.),« še pojasnijo na Policiji.

Piše: L.K.F