29. september – Evropska noč raziskovalcev

0
170
Evropska noč raziskovalcev (Foto: STA)

v petek, 29. septembra 2023, se bo na ljubljanskih ulicah in trgih, v parkih in prostorih sodelujočih fakultet ter mnogih drugih krajih po vsej Sloveniji odvijala Evropska noč raziskovalcev ves dan.

 

Na ta dan boste lahko v okviru projekta Evropska noč raziskovalcev srečevali raziskovalke in raziskovalce, ki bodo odprli vrata svojih fakultet in laboratorijev ter centrov znanosti in raziskovanja.

Predstavili bodo svoje delo in prisluhnili vsakomur, ki ga žene radovednost, predvsem pa mladim, ki se za svojo življenjsko in poklicno pot šele odločajo.

Zato vam pošiljamo prijazen opomnik na novinarsko konferenco, ki bo jutri, 26. septembra 2023, od 11. ure dalje potekala v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani.

Na novinarski konferenci bomo predstavili oba slovenska projekta, ki sta s projektno prijavo uspešno kandidirala na razpisu za organizacijo Evropske noči raziskovalcev 2022–2023:

  • Projekt Noč ima svojo moč!, ki ga koordinira Ustanova Hiša eksperimentov in izvaja konzorcij partnerjev Institut »Jožef Stefan«, Kemijski inštitut, Tehniški muzej Slovenije, Geološki zavod Slovenije in Botanični vrt Univerze v Ljubljani ter skoraj 60 pridruženih partnerjev in podpornikov projekta.
  • Projekt Humanistika, to si ti! s sloganom Človek, žival, ki ga koordinira Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani in vključuje še deset fakultet in dve akademiji Univerze v Ljubljani, Inštitut za novejšo zgodovino, Pedagoški inštitut ter druge partnerje.

C. R., UL